Hoppa till sidans innehåll

Sökte du efter lättlagad mat när man är sjuk? Nejmen stackars dig, Hur mår du egentligen? Hoppas våra enkla recept på omtänksam och riktig göttig tröstmat kan hjälpa. Snabba och simpla så du inte behöver lämna sängen för länge. Styrkekramar!

Stephanie Johansson

Tips! Du vet väl att man kan beställa hem ingredienser och färdigmat från sin ICA-butik? Läs mer här!

 • Snabba pizzabullar

  Har du ett pizzakit och någon överbliven skinkbit i kylen kan du snurra ihop snabba pizzabullar supersnabbt! Det blir tolv bullar som du kan frysa in och värma på när aptiten gör sig påmind. Smart va?

  - Snabba pizzabullar

  Spara

 • Tomatsoppa med krispig pesto- och mozzarellatoast

  Lite rosslig i halsen? Koka upp tomatsoppa med pastahjul! Mättande, värmande och enkel att svälja. Vad mer kan man behöva i dessa tider?

  - Tomatsoppa med krispig pesto- och mozzarellatoast

  Spara

 • Enkel mac´n cheese

  15 minuter i köket lovar denna makaronipudding vilket ju är perfekt för dig som inte har så mycket ork just nu. Och är det inte något terapeutiskt med en ostdrypande pastarätt? Eller är det bara jag?

  - Enkel mac´n cheese

  Spara

 • Ugnspannkaka (grundrecept)

  Nejmen nu snackar vi omtänksam tröstmat på hög nivå! Vad smakar mer trygghet än ugnspannkaka? Vi kan inte komma på något heller! Du behöver bara vispa ihop ingredienserna och låta ugnen göra jobbet. Kanske ta en vilopaus under tiden? Det är du värd!

  - Ugnspannkaka (grundrecept)

  Spara

 • Varm tortillarulle

  Fram med tortillapåsen du har glömt bort i frysen och testa en varm macka i ny tappning! Genidrag om vi får säga det själva. Och det bästa är att det är typ klart på 5 minuter?

  - Varm tortillarulle

  Spara

 • Falukorv med stuvade makaroner

  När du har ork tycker vi att du är värd extra omtanke i form av göttiga stuvade makaroner med falukorv. En av de godaste smakkombinationer som finns, tycker du inte? Lite pilligt är det ju eftersom det ska kokas under omrörning men vi kanske kan kalla det för mindfulness?

  - Falukorv med stuvade makaroner

  Spara

 • Mugcake - muggkaka

  Sugen på något sött? Tänkte väl det! Här är den perfekta efterrätten för en stackars sjukling som dig. En kladdkaka i kopp som mikras till kladdig perfektion. Alltså, mums!

  - Mugcake - muggkaka

  Spara

 • Havrebollar

  De flesta har ingredienserna till havrebollar hemma och det är ju så barnsligt gott och enkelt att blanda ihop. Du behöver inte ens rulla bollar om du inte orkar, ta en sked och ät direkt ur bunken. Vi dömer inte!

  - Havrebollar

  Spara