Grillad portabelloburgare med avokado och mangosalsa
Tillaga en riktig smarrig burgare av grillad portabello. Portabellon utvecklar god svampsmak i grillen. Lägg sedan ihop portabellon med goda hamburgerbröd och fyll på med grönsaker som avokado, tomater och toppa med mangosalsa.
4 Portioner
Medel
Tid: under 30 minuter
INGREDIENSER
8 grillportabello
3 msk olja
salt och svartpeppar
2 avokador
8 hamburgerbröd, gärna brioche
150 g grillsallad
1 förp (à 200 g) mangosalsa med tomat och koriander
400 g romanticatomater
Till servering: Gärna chips
GÖR SÅ HÄR
1. Pensla svampen med oljan. Grilla svampen 8-10 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
2. Dela, kärna ur och ta bort skalet från avokadorna. Klyfta avokadon.
3. Grilla hamburgerbröden.
4. Lägg ihop portabelloburgare med bröd, avokado, sallad och toppa med mangosalsa. Servera med tomater och gärna chips.