Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Nu är sommaren här vilket innebär ljusa kvällar på en picknickfilt och heldagar på stranden med grillen. Vi lanserar tillfälliga produkter för sommaren 2019 med exotiska smakkombinationer som passar perfekt för alla enkla men smakrika måltider.

Vare sig du är en surfare som fångar vågor, en barnfamilj i en park eller ett kompisgäng som är på vandring. Visst är det alltid skönt att enkelt kunna få till en snabb, somrig måltid? För att du ska lyckas med din goda sommar har vi tagit fram recept med färdiga produkter fyllda med smak. De passar perfekt till den som vill göra måltiden lite enklare men fortfarande vill hålla en hög kvalité. 

Populära och lättlagade färdigkryddade styckdetaljer, nyckelhålsmärkt lax med gröna nyanser, coleslaw med dressing redo att ätas och såser smidiga att ta med. Dessa och många fler är våra nya produkter som du hittar i butik över hela Sverige sommaren 2019. Enjoy! 

Enkla recept med sommarens smaker

  • Grillad laxfilé citrongräs/kaffirlime med chimichurri och bellaverde

    Grillad laxfilé citrongräs/kaffirlime med chimichurri och bellaverde

    Riktigt god och enkel rätt att laga. Laxfilén är färdigkryddad med citrongräs och kaffirlime så det är bara för dig att lägga den direkt på grillen. Till laxen serverar du chimichurri med god hetta samt krispig bellaverde och färsk lök.

    4 portioner
    Medel
    Tid: 45 min

    INGREDIENSER
    4 färska lökar
    200 g broccoli, bellaverde
    2 msk olja
    salt och svartpeppar
    ca 600 g laxfilé citrongräs/kaffirlime
    1 lime
    1 förp (á 200 g) chimichurri
    Till servering: Gärna ris eller kokt färskpotatis

    GÖR SÅ HÄR
    1. Ansa och dela lökarna på längden.
    2. Vänd bellaverden och lök i olja, salt och peppar.
    3. Grilla laxen under lock enligt anvisningen på förpackningen.
    4. Grilla bellaverden och löken 5-6 minuter. Vänd då och då.
    5. Skär limen i 4 klyftor.
    6. Servera laxen med grillade grönsaker, chimichurri, limeklyftor och gärna ris.

  • Grillad snabbfilé med kokos/jalapeño/lime och crispy slaw mango-chili

    Grillad snabbfilé med kokos/jalapeño/lime och crispy slaw mango-chili

    Kyckling och champinjoner i en skön mix av smaker serveras i den här rätten. Kycklingen är färdigkryddad med kokos, jalapeño och lime och grillas tillsammans med svampspetten. Till detta serveras en crispy slaw sallad med heta smaker och nykokt färskpotatis.

    4 portioner
    Medel
    Tid: under 30 minuter

    INGREDIENSER
    16 grillchampinjoner
    2 msk olja
    salt och svartpeppar
    8 bambuspett
    600 g snabbfilé kyckling kokos/jalapeño/lime
    250 g körsbärstomater
    1 förp (á 200 g) crispy slaw mango chili
    1 dl sweet chilisås
    Till servering: Gärna kokt färskpotatis

    GÖR SÅ HÄR
    1. Dela champinjonerna på mitten och vänd dem i olja, salt och peppar.
    2. Trä upp champinjonerna på 8 spett.
    3. Grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
    4. Grilla champinjonspetten 5-6 minuter. Vänd då och då.
    5. Dela tomaterna på mitten. Blanda tomaterna med crispy slaw mango chili med såsen s(om följer med förpackningen) samt sweet chilisåsen.
    6. Servera kycklingen med champinjonspett, tomat- och mangoslaw och gärna kokt färskpotatis.

  • Grillade spareribs, spetspaprika och majs med crispy slaw mojo-rojo

    Grillade spareribs, spetspaprika och majs med crispy slaw mojo-rojo

    De tunna revbensspjällen som ofta kallas spareribs är rökta när du köper dem. Lägg dem på grillen och en härlig och djup rök- och grillsmak utvecklas. Till detta serverar du grillade spetsparikor och majskovlar. Till detta serverar du färskpotatis och crispy slaw kryddad med mojo rojo.

    4 portioner
    Medel
    Tid: 45 minuter

    INGREDIENSER
    ca 700 g färskpotatis
    salt
    ca 1,2 kg spareribs sous vide, rökta
    2 spetspaprikor
    2 förkokta majskolvar
    svartpeppar
    1 förp (á 170 g) crispy slaw mojo rojo
    1 dl bbq-sås

    GÖR SÅ HÄR
    1. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.
    2. Grilla spareribs enligt anvisningen på förpackningen. Dela den i bitar.
    3. Dela paprikorna i hälften på längden. Dela majsen på mitten.
    4. Grilla paprikan och majsen 6-7 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
    5. Blanda crispy slaw mojo rojo med såsen som är med i förpackningen.
    6. Servera spareribsen med crispy slaw mojo rojo, grillade grönsaker, bbq-sås och färskpotatis

  • Grillad portabelloburgare med avokado och mangosalsa

    Grillad portabelloburgare med avokado och mangosalsa

    Tillaga en riktig smarrig burgare av grillad portabello. Portabellon utvecklar god svampsmak i grillen. Lägg sedan ihop portabellon med goda hamburgerbröd och fyll på med grönsaker som avokado, tomater och toppa med mangosalsa.

    4 Portioner
    Medel
    Tid: under 30 minuter

    INGREDIENSER
    8 grillportabello
    3 msk olja
    salt och svartpeppar
    2 avokador
    8 hamburgerbröd, gärna brioche
    150 g grillsallad
    1 förp (à 200 g) mangosalsa med tomat och koriander
    400 g romanticatomater
    Till servering: Gärna chips

    GÖR SÅ HÄR
    1. Pensla svampen med oljan. Grilla svampen 8-10 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
    2. Dela, kärna ur och ta bort skalet från avokadorna. Klyfta avokadon.
    3. Grilla hamburgerbröden.
    4. Lägg ihop portabelloburgare med bröd, avokado, sallad och toppa med mangosalsa. Servera med tomater och gärna chips.

  • Grillad halloumi med hjärtsallad, sparris, vattenmelon i pico de gallo

    Grillad halloumi med hjärtsallad, sparris, vattenmelon i pico de gallo

    En god vegorätt där den salta och grillade halloumin matchar de grillade grönsakerna som hjärtsallad och vattenmelon. Extra styrka och krydda får rätten av salsan pico de gallo. Salsans grund är tomater kryddad med chili och koriander. Servera gärna med ett gott bröd som också grillas.

    4 portioner
    Medel
    Tid: 45 minuter

    INGREDIENSER
    500 g halloumiost
    2 hjärtsalladshuvuden
    3 msk olja
    250 g grillsparris
    salt och svartpeppar
    ca 500 g vattenmelon
    1 kruka mynta
    1 lime
    1 förp (á 200 g) pico de gallo
    Till servering: Gärna grillat bröd

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skiva haloumin.
    2. Ansa och dela salladen på längden.
    3. Skär bort ca 2 cm av botten på sparrisen.
    4. Pensla snittytan på salladen med hälften av oljan. Vänd sparrisen i resterande olja, salt och peppar.
    5. Skär melonen i ca 2 cm tjocka skivor. Plocka bladen av myntan. Skär limen i klyftor.
    6. Grilla halloumin, salladen, sparrisen och melonen. Lägg upp på ett fat och skeda över pico de gallo. Strö myntablad på salladen.
    7. Servera salladen med limeklyftor och gärna grillat bröd.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer