Hoppa till sidans innehåll

Eggnog - denna underbart krämiga dryck, med en bas av ägg, socker och mjölk, går att variera i all oändlighet. Här tipsar vi om tre nya, spännande eggnog-varianter.

Text: Kalle Bogren
TIPS: Sugen på ännu mer? Här är alla juliga drycker och så recept på olika glögg förstås.

 • Hemligheten är... Nutella!

  Allting blir bättre med Nutella! Denna fantastiska chokladnötskräm har tagit världen med storm och kan förgylla nästan vad som helst. Den här eggnogen är fullproppad med smaker som vi förknippar med julen – choklad, nötter och frisk apelsin. En dessert i ett glas som är en garanterad hit på julfesten!

  Eggnog med nutella

 • Toffee eggnog

  Tillhör du en av dem som älskar saker som är riktigt söta och goda? Då är den här eggnog-varianten något för dig! Här samsas smarrig kolasås med vanilj och brynt socker som ger en underbar kolasmak. Receptet är alkoholfritt, men om du föredrar så tillsätt lite mörk rom, vars karamelliga toner förhöjer smaken ytterligare.

  Eggnog med kolasmak

 • Rostad kokos <3 eggnog

  Sätt en tropisk spinn på din eggnog med smak av fräsch kokos och intensiv kryddpeppar. Kryddpeppar är en ingrediens som används mycket i tiki-drinkar och ger den här eggnogen en känsla av sandstrand mitt i vintermörkret. Kokosmjölk gör drinken extra krämig och rostade kokosflingor ger en härlig crunch.

  Eggnog med kokos