Hoppa till sidans innehåll

Degen, såsen, påläggen och de rätta prylarna. Här är grundstenarna för att lyckas med hemmagjord pizza.

Sofie Lundmark
Här hittar du alla recept på hemmagjord pizza

 • Gör egen deg

  Gör egen deg

  Egen deg är alltid godast. Framförallt om du lägger lite kärlek på den och låter den jäsa över natten. Spana in vårt recept på klassisk pizzadeg, eller testa en krispig pizza romana. Vi har även recept på glutenfri pizzadeg.

 • Den perfekta tomatsåsen

  Den perfekta tomatsåsen

  Andra steget i en lyckad pizza är såklart en riktigt god tomatsås. Använd dig av vårt grundrecept på tomatsås , eller testa denna supersnabba tomatsås som inte ens behöver koka! Prova även att göra en pizza bianco, alltså en pizza utan tomatsås. Den här med ädelost och svartkål är en riktig hit!

 • Inte för mycket topping

  Inte för mycket topping

  Det är lätt att få storhetsvansinne när man helt plötsligt kan få allt som är gott på pizzan samtidigt. Risken är att den aldrig blir färdiggräddad om du öser på med för mycket topping. Välj en huvudingrediens som till exempel butternutpumpa, och unna dig istället massor med färska örter, vitlök och kanske någon god olja.

 • Pizzasten fixar bottnen

  Pizzasten fixar bottnen

  Att använda pizzasten i ugnen gör faktiskt större skillnad än vad man kan tro. Det ger pizzan det rätta fraset. På icahemma.se kan du hitta pizzasten och mycket mer för hemmabaket.