Hoppa till sidans innehåll

En matig buffé är enkel att anpassa för många eller få personer. Även drycken kan med fördel vara en buffé, så var och en får välja det efter tycke och smak. Här är några handplockade tips på drycker som passar till en mängd olika smaker.

Harriet Tiderman Säfwenberg, Sommelier

Tips på rött, vitt och öl

 • Vitt vin

  När det gäller vitt vin med alkohol har jag två favoriter som alltid återkommer till buffébordet det första är Casal di Serra Classico Superiore (12419), Italien, 89 kr, vinet har stor smak av äpplen, ananas och citrus. Det andra vinet kommer från Österrike och har lite mer sötma, Steinschaden (4320),77 kr, Grüner Veltliner, med fina toner av päron och lime med en touch av honung.

  Alkoholfritt vitt vin: Väljer du alkoholfritt vitt vin så passar Barrel & Drums väldigt bra, det har en god smak av äpplen och en svagt blommig ton.

 • Rött vin

  Mycket prisvärt och därför användbart om det är många gäster är Monepulciano d'Abruzzo Umani Ronchi (2337) 69 kr. Vinet har toner av svarta vinbär, lakrits och kaffe.
  Alternativt ytterligare ett Italienskt vin men fråän norra regionen Veneto, Antiche Terre Venete Solo Passione A's Passo (71388) 79 kr. Vinet är fräscht med tydliga toner av körsbär och röda bär.

 • Öl

  Öl passar till många rätter på ett buffébord, välj en öl som inte har alltför stor beska, då beskan gärna tar överhand från matens smaker. Välj exempelvis, Eriksberg (1584) 16:50 kr.

  Alkoholfritt alternativ är Carlserg non alcoholic.

 • ... och glöm inte vatten

  Kom ihåg att alltid ha vatten framme också. Vatten serverat i några vackra eller roliga karaffer med exempelvis en kvist av färsk rosmarin eller några skivor  lime är alltid gott och uppskattat.