Hoppa till sidans innehåll

Lika god att äta som vacker att titta på – nu är rabarbersäsongen här! Rabarberglass, rabarberpaj eller ugnsbakad rabarber passar fint både som sötsyrlig dessert eller lite lyxigare fika. Inspireras av våra sockersöta recept och lär dig allt du behöver veta om den syrliga råvaran.

Styling Caroline Dafgård Widnersson Foto Lennart Weibull
Tips: Här hittar du alla våra recept med rabarber!

  • Rabarberglass

    Rabarberglass

    Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.

    - Rabarberglass

    Spara

  • Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

    Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

    Sugen på en härligt somrig dessert? Låt sötsyrlig rabarber bli mjuk i ugnen med smör, citron och socker. Servera sen den varma rabarbern tillsammans med glass och en knäckig kolasås med nötter och brynt smör.

    - Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

    Spara

  • Rabarberpaj med mandelmassa

    Rabarberpaj med mandelmassa

    Har du rabarber i trädgårdslandet? Baka smulpaj med rabarber och mandelmassa. Med mandelmassa och citronskal i smuldegen blir den extra god. Servera gärna rabarberpajen med fluffigt vispad grädde eller vaniljsås.

    - Rabarberpaj med mandelmassa

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer