Hoppa till sidans innehåll

Lika god att äta som vacker att titta på – nu är rabarbersäsongen här! Rabarberglass, rabarberpaj eller ugnsbakad rabarber passar fint både som sötsyrlig dessert eller lite lyxigare fika. Inspireras av våra sockersöta recept och lär dig allt du behöver veta om den syrliga råvaran.

Tips: Här hittar du alla våra recept med rabarber!

  • Rabarber- och jordgubbspaj

    Rabarber- och jordgubbspaj

    Sugen på att baka en smulpaj med rabarber? Gör en somrig rabarber- och jordgubbspaj som får fikagästerna på fall! Servera gärna rabarberpajen med vaniljsås, gräddglass eller lättvispad grädde.

    - Rabarber- och jordgubbspaj

    Spara

  • Rabarbersylt

    Rabarbersylt

    Sommar på burk! Sötsyrlig sylt gjord på rabarber – perfekt på nybakta scones, i frukostgröten eller till en kula svalkande glass. Vi har valt att smaksätta vår hemmagjorda rabarbersylt med kardemumma för en kryddig karaktär.

    - Rabarbersylt

    Spara

  • Rabarberglass

    Rabarberglass

    Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.

    - Rabarberglass

    Spara

  • Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

    Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

    Sugen på en härligt somrig dessert? Låt sötsyrlig rabarber bli mjuk i ugnen med smör, citron och socker. Servera sen den varma rabarbern tillsammans med glass och en knäckig kolasås med nötter och brynt smör.

    - Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

    Spara

  • Rabarberpaj med mandelmassa

    Rabarberpaj med mandelmassa

    Har du rabarber i trädgårdslandet? Baka smulpaj med rabarber och mandelmassa. Med mandelmassa och citronskal i smuldegen blir den extra god. Servera gärna rabarberpajen med fluffigt vispad grädde eller vaniljsås.

    - Rabarberpaj med mandelmassa

    Spara