Det våras för rabarber!

Gott att göra med rabarber

Rabarber - lika god att äta som vacker att titta på och nu är rabarbersäsongen här! Men vad kan man göra med rabarber? Rabarberglass, rabarberpaj eller ugnsbakad rabarber passar fint både som sötsyrlig dessert eller lite lyxigare fika. Inspireras av våra sockersöta recept och lär dig mer om den syrliga råvaran.
Tips: Här hittar du alla våra recept med rabarber.

Ljuvliga recept med rabarber

  • Rabarber- och jordgubbspaj

    Rabarber- och jordgubbspaj

    Betyg 4.5 av 5.
    103 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer.

    Sugen på att baka en smulpaj med rabarber? Gör en somrig rabarber- och jordgubbspaj som får fikagästerna på fall! Servera gärna rabarberpajen med vaniljsås, gräddglass eller lättvispad grädde.

    Rabarber- och jordgubbspaj
  • Rabarbersylt

    Rabarbersylt

    Betyg 3.9 av 5.
    60 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer.

    Sommar på burk! Sötsyrlig sylt gjord på rabarber – perfekt på nybakta scones, i frukostgröten eller till en kula svalkande glass. Vi har valt att smaksätta vår hemgjorda rabarbersylt med kardemumma för en kryddig karaktär.

    Rabarbersylt
  • Rabarberglass

    Rabarberglass

    Betyg 4.4 av 5.
    29 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer.

    Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.

    Rabarberglass
  • Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

    Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

    Betyg 4.9 av 5.
    23 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer.

    Sugen på en härligt somrig dessert? Låt sötsyrlig rabarber bli mjuk i ugnen med smör, citron och socker. Servera sen den varma rabarbern tillsammans med glass och en knäckig kolasås med nötter och brynt smör.

    Ugnsbakad rabarber med nötkolasås
  • Rabarberpaj med mandelmassa

    Rabarberpaj med mandelmassa

    Betyg 4.5 av 5.
    100 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer.

    Har du rabarber i trädgårdslandet? Baka smulpaj med rabarber och mandelmassa. Med mandelmassa och citronskal i smuldegen blir den extra god. Servera gärna rabarberpajen med fluffigt vispad grädde eller vaniljsås.

    Rabarberpaj med mandelmassa
5 fakta om rabarber

SPARA INFÖR VINTERN

Visste du att rabarber går utmärkt att frysa in? Perfekt att plocka fram för den kallare säsongens bak och mellanmål!

ÄT GÄRNA STJÄLKEN – MEN INTE BLADEN

Låt dig inte luras av skönheten i rabarberns frodigt gröna blad. De innehåller höga halter av oxalsyra, vilket i för stora mängder är giftigt.

DEKORERA HEMMET

Rabarbern blommar vanligtvis i maj–juni och de ståtliga, gulvita blommorna gör sig fina som snittblommor inomhus.

RIK PÅ FIBER

Rabarbern är en källa till fibrer, som bidrar till att hålla blodfettsnivåerna låga och ger en långsam stegring av blodsockret.

EN HISTORISK FAVORIT

Rabarber började odlas redan på 1600-talet, men då i medicinskt syfte mot olika krämpor och åkommor. Det var först på 1800-talet som den började användas i matlagning.

Nyfiken på rabarber?

Nyfiken på rabarber?

Vi har samlat allt du vill och behöver veta om rabarber. Vårsågod och hugg in.

Allt om rabarber

Artiklar (1555)

Allt du behöver veta

Rena rama rabarbern

Vi tar reda på allt om den ståtliga grönsaken och bjuder på härliga recept med rabarber.

Favoritrecepten!

Recept med rabarber

Äntligen är en av vårens första primörer här, rabarbern! Här är ljuvliga rabarberrecept.

Gott ogräs

Vad vet du om nässlor?

Här får du reda på allt du behöver veta om nässlor - näringsrika och goda i vårens mat!

Matskola

Maränger - så gör du!

Vi visar steg för steg hur du gör egna maränger. Lätta, kritvita och härligt spröda.

Glassig vegansommar

Vegansk glass

Sommar är glass - det är sen gammalt. Här kommer recept på riktigt god vegansk glass!

Starta dagen rätt

Baka frukost med granola

Starta dagen med en nybakad frukost! Vad sägs om ugnsbakad gröt och knapriga müslikakor?