Hoppa till sidans innehåll

Daniel är kanske mest känd för sin medverkan i Sveriges Mästerkock 2016, där han knep den ärofyllda andraplatsen. När vi bad honom skapa en rätt inför årets grillpremiär bjöd han på en himmelsk pytt i panna på grillen. Smarrigt!

Karin Webb

Har du någonsin grillat en pyttipanna? Det är inte det mest självklara att lägga på grillen, men vi har en känsla av att det kan vara en blivande klassiker! Vi frågade Daniel hur han tänkte när han skapade receptet och passade också på att fråga vilken korv han skulle välja för resten av livet om han bara fick välja en enda...

Jag har valt att laga en grillpytt med chorizo och ramslöksmajonnäs

 

Berätta om ditt val av rätt!

Jag tycker att man kan variera korv på så många olika sätt. Att blanda korven med potatis, lök, sparris och en magisk god sås blir en riktigt god rätt helt enkelt!

Varför väljer du svenska råvaror?

För att närproducerat känns alltid säkrast och bäst, då vet jag var och hur maten är producerad. Svenska råvaror är ett självklart val!

Vilka svenska råvaror eller produkter kan du inte leva utan?

Hmm svår fråga men jag älskar verkligen hjortron!

Vad är viktigt när du väljer kött för grillen?

Att köttet ska vara marmorerat! Det är bra när köttet har mycket fett, då blir det inte torrt.

Du smaksatte majonnäsen med ramslök - när ska man använda det?

När det är säsong för ramslök såklart. Jag tycker att man kan använda ramslök i nästan allt. Gott att ha det i soppor men också i såser och topping på maträtter då jag tycker om den lite peppriga smaken.

Om du bara fick välja en korv för resten av livet... vilken?

Chorizo såklart!