Hoppa till sidans innehåll

Hösten är här och vi längtar efter mat som tillfredsställer. Helst ska det vara generöst, mustigt och krämigt, helt enkelt comfort food när den är som bäst! Vi bjuder på recepten som värmer både kropp och själ.

Recept Sofia Nilsson Foto Susanna Blåvarg Styling Elisabeth Johansson
Tips: Här hittar du alla våra recept på grytor!

 • Boeuf bourguignon med potatismos

  Boeuf bourguignon med potatismos

  Sugen på något värmande? Laga boeuf bourguignon, även kallad burgundisk köttgryta, som värmer både kropp och själ! Den mustiga grytan med högrev, rött vin, sidfläsk, lök, champinjon och morot serveras med krämigt potatismos med citron och vitlök.

  - Boeuf bourguignon med potatismos

  Spara

 • Mac and cheese med panko

  Mac and cheese med panko

  Comfort food när den är som bäst! Laga denna krämiga mac and cheese där makaroner tillsammans med ostig bechamelsås gratineras i ugn under ett täcke av panko och parmesan. Servera gärna med sallad eller som tillbehör till kött eller kyckling.

  - Mac and cheese med panko

  Spara

 • Buttermilk fried chicken

  Buttermilk fried chicken

  Den amerikanska klassikern buttermilk fried chicken kännetecknas av sin syrliga marinad med vinäger och en knaprig panering som gör kycklingen saftig på insidan och krispig på utsidan. Servera kycklingbenen nyfriterade, gärna med mac and cheese.

  - Buttermilk fried chicken

  Spara

 • Lasagne bolognese

  Lasagne bolognese

  Få saker är så gott som en mustig och värmande lasagne! Lager på lager av lasagneplattor, krämig bechamelsås och smakrik köttfärssås. Bolognesen med rödvin, timjan, lök, morot och selleri får koka länge så att den blir riktigt fyllig i smakerna.

  - Lasagne bolognese

  Spara

 • Korv stroganoff deluxe

  Korv stroganoff deluxe

  En smakrik korv stroganoff går alltid hem! Men det här receptet är något alldeles extra: med kryddig korv, färska tomater istället för krossade och cornichons i såsen blir den extra lyxig. Servera gärna med ris, eller kanske pasta om du föredrar det?

  - Korv stroganoff deluxe

  Spara

 • Portabello grilled cheese

  Portabello grilled cheese

  Grilled cheese är helt enkelt en varm macka med smält ost, som kan tillagas i stekpanna eller toastjärn. Här fyller vi den med färskost, smakrik gruyère samt stekt portabellosvamp och lök. Servera ostmackan nygrillad så är den som allra godast!

  - Portabello grilled cheese

  Spara

 • Sötpotatispommes

  Sötpotatispommes

  Krispiga, dubbelfriterade sötpotatispommes är det perfekta tillbehöret och passar fint till hamburgare, grillat eller att äta som det är med en god majonnäs. Knepet för att få dem riktigt knapriga är att lägga potatisen i kallt vatten innan fritering, att fritera två gånger och pudra med majsstärkelse.

  - Sötpotatispommes

  Spara