Hoppa till sidans innehåll

Mörkret och kylan är här och vi längtar efter comfort food som tillfredsställer. Helst ska det vara generöst, ostigt och krämigt, helt enkelt tröstmat när den är som bäst! Vi bjuder på recepten som värmer både kropp och själ.

Text: Alexandra Holm

 • Carbonara-lasagne

  Carbonara-lasagne

  Pasta carbonara och lasagne: två drömmiga pastarätter lagas här i en och samma form! Resultatet? Carbonara-lasagne! Stekt pancetta, ostkräm med parmesan och lasagneplattor varvas, toppas med ägg och blir till en ljuvlig lasagne.

  - Carbonara-lasagne

  Spara

 • Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

  Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

  En italiensk och busenkel ostig klassiker som förtjänar sin plats i rampljuset under höstens mörka dagar! Cacio e pepe betyder ost och peppar på italienska, och är en enkel och krämig pastarätt med väldigt få ingredienser: nymalen svartpeppar, finriven parmesan och smör.

  - Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

  Spara

 • Lasagne med chorizo, rostade grönsaker och parmesansås

  Lasagne med chorizo, rostade grönsaker och parmesansås

  Prova en ny lasagnevariant till middag ikväll! Här möts ugnsrostade grönsaker och mustig chorizo med en ljuvligt god sås i vilken du smälter ner parmesan.

  - Lasagne med chorizo, rostade grönsaker och parmesansås

  Spara

 • Mac and cheese med panko

  Mac and cheese med panko

  Comfort food när den är som bäst! Laga denna krämiga mac and cheese där makaroner tillsammans med ostig bechamelsås gratineras i ugn under ett täcke av panko och parmesan. Servera gärna med sallad eller som tillbehör till kött eller kyckling.

  - Mac and cheese med panko

  Spara

 • Pumparisotto med rotfruktschips

  Pumparisotto med rotfruktschips

  Pumpa är höstens och vinterns grönsak. Butternut ger en nötig smak till denna risotto och parmesan bidrar med umami och sälta. För att koka risotton till perfektion: gör den härligt krämig men låt den gärna ha en kärna kvar i riskornen.

  - Pumparisotto med rotfruktschips

  Spara