Cappuccino! En stark espresso med mjukt mjölkskum i perfekt symbios. Det blir inte mycket bättre än så. Men kan man göra den populära cafédrinken hemma utan en fräsig kaffemaskin? Javisst, och det är superenkelt!

Artikel i samarbete med Nestlé
Tips! Alla våra kafferecept hittar du här.

Så gör du

  • Börja med vattnet!

    Häll upp en halv deciliter kokat vatten i en kopp.

  • Fram med Nescafé!

    Tillsätt 1 tesked Nescafé Azera Espresso i vattnet. Nescafé Azera är gjord på de allra finaste bönorna och har en aromatisk smak - perfekt för cappuccino!

  • Rör om!

    Rör runt för att få en ljuvlig espresso med perfekt crema. Vispa lite lätt tills kaffet blandas väl med vattnet.

  • Mjölkdags!

    Värm en deciliter mjölk till max 60 grader och tillsätt hälften, alltså en halv deciliter i kaffet. Vi har värmt mjölken i microvågsugn, men det går också bra att värma i kastrull.

  • Fixa skummet!

    Ingen mjölkskummare? Inga problem! Skaka resterande mjölken (en halv deciliter) kraftigt i en förslutningsbar burk i ca 30 sekunder. Voilá - skummat och klart att toppa cappuccinon med!

  • Sådär!

    Nu är din cappuccino klar, drick och njut!

  • Fler cafédrinkar?

    Här är en guide på hur du gör latte, cortado, espresso och fler cafédrinkar hemma.