Hoppa till sidans innehåll

Det är mycket att förbereda inför en stor fest. Planering av mat, inköp, provlagning, dukning, dekorationer med mera. Häng med bakom kulisserna när vi gjorde tidningen Buffés 20-årskalas. Från start till mål!

Text: Camilla Thörnqvist Foto (toppbild): Peter Knutson Foto (övriga bilder): Malin Stålberg

ICAs kundtidning Buffé fyller 20 år. Det firade vi i aprilnumret 2015 med ett hejdundrande kalas. Ett kalas som vi hoppas ska inspirera alla som går i festtankar. Och precis som när man gör en fest ”på riktigt”, har Bufféredaktionen gjort samma typ av intensiva förberedelser.

Under flera månader har vi planerat 20-årskalaset. Inte minst har vi djupdykt i tidigare nummer (det har blivit några stycken…) för att hitta de allra bästa festrecepten, som vi sedan förgyllt med en modern twist. Ja, en del nya recept har det också blivit, tiderna förändras och det gäller att hänga med! I Bufféköket har det provlagats och provsmakats mat och bakverk så det har stått härliga till – allt för att du som vill laga recepten ska lyckas till 100 procent. Följ med bakom kulisserna från början till slut och träffa några av våra proffsiga medarbetare.

bk_1

 

Receptansvarige Sofia i Bufféköket provbakar festtårtan för första gången – men inte sista... Den måste ju bli perfekt! Redaktör Lina och chefredaktör Tony träffar stylisten Agneta för att diskutera rekvisitan till festen. Sedan är det dags för provsmakning av en bit citronstekt fläskfilé med grön caesardressing. Är det lagom salt, behövs det mer rucola i dressingen? 

bk_2

 

På plats i ”festlokalen”, härliga matstudion PS Matsal med stort kök och flera rum att bygga miljöer i. Om tårtan hade en lång väg att gå från första provbakningen, måste den bara sitta nu! Kockarna Micke och Sofia monterar tårtan med varsam hand. Vi har ingen back-up ifall den skulle rasa ihop. I rummet intill är det full fart på stylist, dekorbyggare, fotograf, redaktion, festsugna statister och sminköser… Ja, alla hjälps åt för att få första feststationen klar. 

 

bk_3

 

Matfotografen Lennart tar närbilder på festdesserterna. I rummet bredvid byggs miljön för mingelstationen som går under namnet rufft och coolt. Stylist-Agneta går loss med rosa sprayfärg på en MDF-skiva. Fler matbilder tas. Lennart, matstylisten Liselotte och Buffés art director Nina kollar så att bilderna blir bra. Eller börjar dillen på laxen se vissen ut? 

 

bk_4

 

Festens miljöfotograf Peter dirigerar festfolket på två olika mingelstationer, den ena i växthuset med en härlig buffé av populära bjudrätter, den andra med fokus på asiatisk plockmat och betydligt mer glitter och glamour

bk_5

 

Fler festmiljöer! En dessertstation med rosa pompoms, den juiciga drinkbaren med godaste snacksen och så är det dags att föreviga den ruffa och coola miljön, Peter instruerar ”gästerna”. 

bk_6

 

Alla bilder från festplåtningen på plats tillsammans med text och recept. Så här ser det oftast ut på Bufféredaktionen dagarna före ett nummer går iväg till tryck. Alla lusläser sida för sida, sitter recepten, har vi stavat korrekt överallt och är bilderna av bästa kvalitet? 

bk_7

 

Hipp hipp hurra! De första rykande exemplaren av festnumret har landat på Bufféredaktionen. Nu tar vi en kopp kaffe och njuter av en trevlig lässtund. Gör det du med, och inspireras till att göra din egen unika fest utifrån Buffés upplägg.

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer