Hoppa till sidans innehåll

Låt vinterns och julens kålsort nummer ett ta plats och få ett nytt sammanhang! Prova något av våra 7 favoritrecept och servera brysselkål i en pasta, på en pizza, friterad, råstekt, brynt, bräserad eller i en coleslaw.

Foto Mathias Nordgren
Tips: Här hittar du alla våra recept med brysselkål!

 • Pasta med brysselkål och pancetta

  Pasta med brysselkål är en krämig pastarätt som är perfekt att göra på julens rester av brysselkål! Granatäppelkärnor tillför syra och honungen ger sötma. Spaghettin toppas med valnötter och middagen är serverad!

  - Pasta med brysselkål och pancetta

  Spara

 • Råstekt brysselkål med chili, lime och cashewnötter

  Den här råstekta brysselkålen får asiatiska smaker med het chili, syrlig lime och kryddig ingefära. Den vackert gröna brysselkålen toppas med rostade cashewnötter och färsk koriander. En snabblagad vegetarisk rätt som är god både som den är eller som tillbehör till t ex kycklingfilé.

  - Råstekt brysselkål med chili, lime och cashewnötter

  Spara

 • Coleslaw på brysselkål med wasabi

  Vill du förnya din coleslaw? Då måste du prova denna med brysselkål, morötter, wasabi och rostade sesamfrön. Blanda med majonnäs och gräslök. Smaka av med lime för att balansera hettan från wasabin. Passar perfekt till revbensspjäll eller grillat kött.

  - Coleslaw på brysselkål med wasabi

  Spara

 • Brynt brysselkål med pancetta och gruyère

  Brysselkål är en gröda man antingen älskar eller hatar. Förrän man har provat att steka brysselkålen i stället för att koka den. Då har den potential att bli älskad av alla, för det blir magiskt gott! Särskilt tillsammans med salt sidfläsk, syrligt granatäpple och pikant ost.

  - Brynt brysselkål med pancetta och gruyère

  Spara

 • Tempurafriterad brysselkål

  Små brysselkål är lagom munsbitar som passar perfekt att fritera. Är brysselkålen stor så går det bra att dela dem. Brysselkålen doppas i en tempurasmet och den krispiga nyfriterade kålen serveras med en korianderdipp.

  - Tempurafriterad brysselkål

  Spara

 • Bräserad brysselkål med Västerbottensost och hasselnötter

  Här kokas brysselkålen i grädde och vin. Västerbottensost ger det där lilla extra till denna krämiga kålrätt. Toppat med rostade hasselnötter är detta ett perfekt tillbehör till julskinkan eller stekt kyckling.

  - Bräserad brysselkål med Västerbottensost och hasselnötter

  Spara

 • Brysselkålspizza med taleggio

  Rulla ut färdig pizzadeg och toppa med brysselkål och taleggio. En innovativ kombination som definitivt blir en snackis på festen! Perfekt som salt tilltugg på adventsbjudningen. Strössla med mandel och citronskal, det förhöjer smakupplevelsen.

  - Brysselkålspizza med taleggio

  Spara