Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kan man baka bröd utan jäst? Jajjamen, det går alldeles utmärkt! Du kan även testa att dra ner på mängden jäst och låta brödet kalljäsa istället. Det ger smakerna chans att utvecklas mer!

Sofie Lundmark
Här hittar du alla recept på bröd

Bröd utan jäst

  • Fröbröd med bönor

    Fröbröd med bönor

    Bröd med frön och mungbönor blir inte bara hälsosammare utan även saftigare. Det behövs inget jäsmedel för att lyckas. Dessutom är det glutenfritt om gryn av ren havre används.

    Fröbröd med bönor och kummin

  • Bikarbonatbröd

    Bikarbonatbröd

    Lingon och filmjölk gör den här variationen på klassiskt vörtbröd smakrikt och saftigt. Bikaronat gör att du slipper jäsning och det går fort från idé till nybakad limpa.

    Bröd med lingon och vört

  • Minibröd med bakpulver och ost

    Minibröd med bakpulver och ost

    Lättbakade bröd med smak av gräslök och lagrad ost! Degen är bara att snabbt blanda ihop, tack vare bakpulver behövs ingen jäsning.

    Minibröd med gräslök och lagrad ost

  • Nyponbröd helt utan jäsmedel

    Nyponbröd helt utan jäsmedel

    Nyponskalsmjöl är suveränt att smaksätta bröd med. Som den här snabbt ihoprörda degen med nötter och frön, däribland nyttiga chiafrön, och torkade aprikoser.

    Nöt- och nyponbröd

  • Groddat fröbröd

    Groddat fröbröd

    Ett glutenfritt fröbröd med groddat bovete laddat med energi och nyttigheter. Låt helst brödet vila inlindat
 i en handduk några timmar innan det skärs upp. Då hinner det ”sätta sig” ordentligt och håller ihop bra.

    Groddat fröbröd

  • Lins- och fröknäcke

    Lins- och fröknäcke

    Baka knäcke på linser? Ja det går faktiskt. Linserna ger gott krisp och fina proteiner. Krydda med spiskummin och chili.

    Knäcke på röda linser

Bröd med mindre jäst

  • Kalljästa rågfrallor

    Kalljästa rågfrallor

    De här kalljästa rågfrallorna är toppen att bjuda bönskeptiska barn på, de blir både mer hälsosamma och saftiga av fiberrika bönor.

    Kalljästa rågfrallor med bönor

  • Kalljästa frukostbullar

    Kalljästa frukostbullar

    Finns det något bättre än doften av nybakat bröd? Lyxa till helgfrukosten med fina, kalljästa frukostbullar. Underbart smarriga, saftiga och fylliga.

    Kalljästa frukostbullar

  • Kalljäst brytbröd

    Kalljäst brytbröd

    Sätt degen till det här smakfulla, kalljästa brytbrödet på kvällen och grädda på morgonen dagen efter. Linfrön och solrosfrön i brödet ger extra karaktär och gott crunch.

    Brytbröd med havre och råg

  • Kastrullbröd med äpple

    Kastrullbröd med äpple

    Kastrullen har en perfekt form som fint håller ihop den ganska lösa degen så att brödet blir luftigt. En bonus är att du bara behöver ”tappa” ner degen, brödet kommer ändå se ut som att du har köpt det på bageri. Lång jästid ger fin arom, äpple gör brödet saftigt.

    Kastrullbröd med vinteräpple och kummin