Här visar vi hur du binder en stek steg för steg. Vi har använt en lammstek, men guiden funkar lika bra för kött som rostbiff, högrev, fransyska eller skinkstek.

Tips:Här hittar du alla våra recept med lamm !

  • Knyt steksnöre runt ena änden på köttet med en dubbelknut. Se till att den avklippta änden på snöret är tillräckligt lång för att täcka köttets långsida och lite till.

  • Mät upp andra änden av snöret så att det räcker två varv runt köttets långsida och klipp av.

  • Ta den långa delen av snöret och slå en ögla runt köttet ca två cm längre ner från första knuten.

  • Fäst öglan genom att vika snöret runt öglan och dra åt.

  • Fortsätt slå öglor längs med köttet med ca två cm avstånd, dra åt dem och upprepa detta tills du når köttets andra ände.

  • Vänd på köttet och ta tag i det kortare snöret som är kvar uppe vid dubbelknuten.

  • Stoppa in snöret under varje ögla tills du kommer längst ner där du möter upp det andra snöret och försluter allt med en dubbelknut.

  • Dra gärna åt ordentligt då köttet krymper när du tillagar det.

  • När steken är tillagad och klar är det bara att klippa bort snöret, skära upp i skivor och servera!