Hoppa till sidans innehåll

Här visar vi hur du binder en stek steg för steg. Vi har använt en lammstek, men guiden funkar lika bra för kött som rostbiff, högrev, fransyska eller skinkstek.

Tips:Här hittar du alla våra recept med lamm !

  • Knyt steksnöre runt ena änden på köttet med en dubbelknut. Se till att den avklippta änden på snöret är tillräckligt lång för att täcka köttets långsida och lite till.

  • Mät upp andra änden av snöret så att det räcker två varv runt köttets långsida och klipp av.

  • Ta den långa delen av snöret och slå en ögla runt köttet ca två cm längre ner från första knuten.

  • Fäst öglan genom att vika snöret runt öglan och dra åt.

  • Fortsätt slå öglor längs med köttet med ca två cm avstånd, dra åt dem och upprepa detta tills du når köttets andra ände.

  • Vänd på köttet och ta tag i det kortare snöret som är kvar uppe vid dubbelknuten.

  • Stoppa in snöret under varje ögla tills du kommer längst ner där du möter upp det andra snöret och försluter allt med en dubbelknut.

  • Dra gärna åt ordentligt då köttet krymper när du tillagar det.

  • När steken är tillagad och klar är det bara att klippa bort snöret, skära upp i skivor och servera!

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer