Hoppa till sidans innehåll

Vad är en perfekt bulle och hur lyckas du med den? Buffé har besökt mästerbagaren Daniel Lindeberg för svaren och recepten på de bästa bullarna för hemmabagaren.

Recept Daniel Lindeberg Styling Sophia Bratt Foto Lennart Weibull
Tips: Här hittar du fler recept på bullar

Daniel Lindeberg är bagaren som gett namn åt Lindeberg Bageri och Konditori utanför Stockholm och som skrivit en hel kokbok tillägnad, just det, bullar. När Buffé besöker bageriet i Orminge centrum råder det inga tvivel: här finns de bästa bullarna på flera mils radie.

Hej Daniel! Vad kommer din kärlek till bullar ifrån?

Min mormor var från Skåne och bakade karrrdämuumabullar med skorrande R. Jag minns hur hon mortlade kardemumman och hur fantastiskt det doftade, hon fick mig att älska de bullarna. Mormor lät mig alltid hjälpa till att knåda, fylla och ringla degen till sina smöriga kardemummabullar. 

Hur får man till den perfekta bullen?

En perfekt bulle bakas med generöst med smör och socker och för att den ska bli sådär saftig och fluffig som man vill ha den krävs en välarbetad deg som knådats länge och därefter fått jäsa ordentligt.

Vilken bulle är din favorit?

Kardemummabullen! Samma sort som bjöds i mormors kök. Jag älskar att käka en kardemummabulle vid sjutiden på morgonen efter att ha arbetat i bageriet sedan klockan fyra. Då har bullarna hunnit gräddas och svalna något så att de är sådär härligt halvljumna.

Lyckas med kringlorna

  • Bred ut smöret till ett jämnt lager. Strö över kardemumma, socker och florsocker.

  • Gör ett treslag genom att vika in 1/3 från ena sidan mot mitten och sedan 1/3 från andra sidan mot mitten så att degen bildar 3 lager. Skär remsor med en vass kniv eller pizzaslicer.

  • Ta en remsa i taget och tvinna.

  • Forma till kringlor.

  • Kanelsnäcka

    Kanelsnäcka

    Kanelsnäcka, kanelbulle eller kanelsnurra, kärt barn har många namn! Här toppas bullklassikern med både pärlsocker och mandelflarn. Bullarna avnjuts bäst ljumna med ett glas iskall mjölk.

    - Kanelsnäcka

    Spara

  • Rabarberbulle

    Rabarberbulle

    Bjud på bullkalas med rabarberbullar! Fylld med en smörig kardemummafyllning och toppad med både vaniljkräm och inkokt rabarber blir denna bulle snabbt en ny favorit.

    - Rabarberbulle

    Spara

  • Kardemummakringlor

    Kardemummakringlor

    Ta klassikern kardemummabullar till nya höjder med detta recept på kringlor. Fyllningen av smör, kardemumma, strösocker och florsocker tillsammans med den något salta vetedegen gifter sig i harmoni. Det knastriga sockret på utsidan är pricken över i.

    - Kardemummakringlor

    Spara

  • Krämbulle

    Krämbulle

    En fluffig, smörig och sockrig bulle fylld till brädden med len vaniljkräm. Vad skulle vara bättre än det? Jo, en hel plåt med dessa ljuvliga krämbullar!

    - Krämbulle

    Spara