Tips: Här hittar du fler recept på bullar
Daniel Lindeberg är bagaren som gett namn åt Lindeberg Bageri och Konditori utanför Stockholm och som skrivit en hel kokbok tillägnad, just det, bullar. När Buffé besöker bageriet i Orminge centrum råder det inga tvivel: här finns de bästa bullarna på flera mils radie.
Hej Daniel! Vad kommer din kärlek till bullar ifrån?
Min mormor var från Skåne och bakade karrrdämuumabullar med skorrande R. Jag minns hur hon mortlade kardemumman och hur fantastiskt det doftade, hon fick mig att älska de bullarna. Mormor lät mig alltid hjälpa till att knåda, fylla och ringla degen till sina smöriga kardemummabullar.
Hur får man till den perfekta bullen?
En perfekt bulle bakas med generöst med smör och socker och för att den ska bli sådär saftig och fluffig som man vill ha den krävs en välarbetad deg som knådats länge och därefter fått jäsa ordentligt.
Vilken bulle är din favorit?
Kardemummabullen! Samma sort som bjöds i mormors kök. Jag älskar att käka en kardemummabulle vid sjutiden på morgonen efter att ha arbetat i bageriet sedan klockan fyra. Då har bullarna hunnit gräddas och svalna något så att de är sådär härligt halvljumna.