Hoppa till sidans innehåll

Bål är en läskande dryck med eller utan alkohol som är perfekt att svalka sig med i sommarvärmen. Bland dessa recept på sommarbål hittar du favoritsmaker som rabarber, fläder, jordgubb, hallon och persika att släcka törsten med.

Alexandra Holm

Bål utan alkohol

 • Sommarbål med rabarber, fläder och jordgubbar

  Sommarbål med rabarber, fläder och jordgubbar

  Här är sommarens törstsläckare – för festen, middagen eller stranden. Bål på jordgubbar, flädersaft och rabarberlemonad. Färdigt på under kvarten!

  Sommarbål med rabarber, fläder och jordgubbar

 • Tonicbål med fläder och rabarber

  Tonicbål med fläder och rabarber

  Blanda en läskande alkoholfri sommardrink med fläder och rabarber i en stor glasburk med tappkran och låt gästerna förse sig själva. Med lock på burken håller sig sötsugna getingar borta!

  Tonicbål med fläder och rabarber

 • Bål med persika och rabarber

  Bål med persika och rabarber

  En bålskål fylld med sommarfrukter som persikor och körsbär, frisk tranbärsjuice och fruktsoda läskar fint varma dagar i bersån. Denna fruktbål passar både stor som liten och är utmärkt som alkoholfri välkomstdrink.

  Sommarbål med persika och rabarber

 • Bål med hallon och fläder

  Bål med hallon och fläder

  En sommarfräsch bål med smak av hallon, fläder och lime. Tillsätt spritsig tonic för en lätt bitter kontrast. Häll upp i en snygg kanna eller skål och du, snåla inte på isen!

  Bål med hallon och fläder

Bål med alkohol

 • Rabarberbål

  Rabarberbål

  Utsökt rabarberbål med massor av sommarsmak! Fräsch syra av citroner, härlig sötma av jordgubbar och hetta från vodka gör denna bål såväl läcker som god.

  Rabarberbål

 • Seabreeze-bål med tranbär och grapefrukt

  Seabreeze-bål med tranbär och grapefrukt

  Satsa på populära drinken seabreeze som fördrink på festen, men bjud den som bål i stället för i glas. Smidigt när du ska ha många gäster, och vackert att ställa fram.

  Seabreeze-bål

 • Lingonbål

  Lingonbål

  Ett enkelt och svalkande recept på lingonbål för vuxna. Du gör bålen av gin, lingondricka, lingon, citronmeliss eller lime och is. Läskande och fräscht!

  Lingonbål

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer