Hoppa till sidans innehåll

Bål är en läskande dryck med eller utan alkohol som är perfekt att svalka sig med i sommarvärmen. Bland dessa recept på sommarbål hittar du favoritsmaker som rabarber, fläder, jordgubb, hallon och persika att släcka törsten med.

Alexandra Holm

Bål utan alkohol

 • Sommarbål med rabarber, fläder och jordgubbar

  Sommarbål med rabarber, fläder och jordgubbar

  Här är sommarens törstsläckare – för festen, middagen eller stranden. Bål på jordgubbar, flädersaft och rabarberlemonad. Färdigt på under kvarten!

  Sommarbål med rabarber, fläder och jordgubbar

 • Tonicbål med fläder och rabarber

  Tonicbål med fläder och rabarber

  Blanda en läskande alkoholfri sommardrink med fläder och rabarber i en stor glasburk med tappkran och låt gästerna förse sig själva. Med lock på burken håller sig sötsugna getingar borta!

  Tonicbål med fläder och rabarber

 • Bål med persika och rabarber

  Bål med persika och rabarber

  En bålskål fylld med sommarfrukter som persikor och körsbär, frisk tranbärsjuice och fruktsoda läskar fint varma dagar i bersån. Denna fruktbål passar både stor som liten och är utmärkt som alkoholfri välkomstdrink.

  Sommarbål med persika och rabarber

 • Bål med hallon och fläder

  Bål med hallon och fläder

  En sommarfräsch bål med smak av hallon, fläder och lime. Tillsätt spritsig tonic för en lätt bitter kontrast. Häll upp i en snygg kanna eller skål och du, snåla inte på isen!

  Bål med hallon och fläder

Bål med alkohol

 • Rabarberbål

  Rabarberbål

  Utsökt rabarberbål med massor av sommarsmak! Fräsch syra av citroner, härlig sötma av jordgubbar och hetta från vodka gör denna bål såväl läcker som god.

  Rabarberbål

 • Seabreeze-bål med tranbär och grapefrukt

  Seabreeze-bål med tranbär och grapefrukt

  Satsa på populära drinken seabreeze som fördrink på festen, men bjud den som bål i stället för i glas. Smidigt när du ska ha många gäster, och vackert att ställa fram.

  Seabreeze-bål

 • Lingonbål

  Lingonbål

  Ett enkelt och svalkande recept på lingonbål för vuxna. Du gör bålen av gin, lingondricka, lingon, citronmeliss eller lime och is. Läskande och fräscht!

  Lingonbål