Glutenfria mjölsorter
Teffmjöl
Teffmjöl påminner i färg och smak om rågmjöl. Passar utmärkt i grövre bröd och kryddiga kakor. Teff är rikt på protein, fibrer och värdefulla mineraler.
Durramjöl
Durramjöl är en bra ersättare till vanligt vetemjöl och har bra bakegenskaper i t.ex. jästa degar. Mjölet är mineral- och fiberrikt och ger en god fullkornssmak.
Rismjöl
Rismjöl är ett perfekt basmjöl. Det är lättsmält och passar såväl bebisar som vuxna. Rismjöl gör pajskal, våfflor och pannkakor riktigt frasiga och är utmärkt att reda soppor och såser med. Perfekt till glutenfri bakning av t ex bröd och kakor och gott som välling.
Kikärtsmjöl
Kikärtsmjöl är ett naturligt glutenfritt mjöl med mjuk, lätt nötig smak. Vanlig i det indiska köket och passar utmärkt till matigare bakning som i paj, pizza, pannkakor eller scones. Även utmärkt i hemlagad falafel.
Psylliumfrön
Psylliumfrön passar perfekt till bakning då de gör bröd och bakverk extra saftiga. Du kan även använda dem för att toppa din müsli, gröt eller smoothie.
Psylliumhusk
Psylliumhusk är själva skalet från psylliumfrön. Tack vare det höga fiberinnehållet (85% fiber) passar psylliumhusk perfekt till glutenfri bakning och fyller en viktig funktion i att göra bakverk saftiga och skapa en struktur så de håller ihop.
Bovetemjöl
Bovete är trots namnet inget sädesslag utan en ört och en av få grödor från växtriket som innehåller alla de proteiner som kroppen behöver. Bovete är ättsmält och på så sätt snällt för magen. Passar både i matlagning och bakning.
Hasselnötsmjöl
Hasselnötsmjöl har en fin nötsmak och passar bra i kakor och desserter. Likt övriga nötter är hasselnöten full av energi tack vare dess höga fettinnehåll. Nötterna är även rika på kostfiber.
Mandelmjöl
Mandelmjöl är det givna mjölet i söta bakverk som t ex makroner och det är även en huvudingrediens i mandelmassa. Prova mandelmjöl i matbröd, tårtbottnar, maränger och kakor. Eller att panera med - sanslöst gott.
Kokosmjöl
Kokosmjöl har en söt smak som gör att det passar bra till bakning av söta degar, t ex muffins och kakor. Du kan också använda det för att fiberberika drycker och smoothies, eller strö mjölet över müsli och gröt.
Majsmjöl
Majsmjöl är ett lättsmält mjöl som är snällt mot känsliga magar, både för vuxna och barn. Passar lika bra i svenska knäckebröd som i mexikanska tortillas. Det är också perfekt till välling, kakor, bröd och pannkakor.