Hoppa till sidans innehåll

Grillad avokado, avonais (en vegansk variant av bea, supergott!) eller den orimligt goda varianten avokado- och mangosalsa. Här är 7 oslagbara avokadorecept perfekta i grillsäsong.

Tips: Här hittar du alla våra recept med avokado

 • Grillad avokado med räkor

  Avokadohalvor gör sig väldigt bra på grillen. Tillsammans med räkor med smak av citron, körvel, tomat och vitlök blir det en god förrätt på grillkalaset.

  Grillad avokado med räkor, vitlök och körvel

 • Halloumiburgare med avokado

  Grillsäsongen är knappast en säsong utan vår älskade halloumiburgare. Här serveras den i fint sällskap av avocado, jalapeño och rostad paprikamajonnäs.

  Halloumiburgare med avocado

 • Portabelloburgare med grillad avocado

  Portabelloburgare är ett veganskt superalternativ när det vankas grill. Severas med grillad avokado, picklad rödlök och en smarrig bönröra.

  Portabelloburgare med grillad avocado

 • Fish taco med grillad avocado

  En favorit i trendig tappning. Krydd laxen och mixa en rökig paprikamajonnäs, sedan är det grilläge! Bjud fish tacon i krispiga tacoskal, peppriga rädisor, grillad avokado och färsk koriander. Pressa över lime - hugg in!

  Fish taco med grillad avocado och paprikamajonnäs

 • Avokadoröra med jalapeño

  Ni vet känslan av en grillad korv med bröd i handen en ljummen sensommarkväll? Toppa den känslan med att faktiskt toppa korven med en het avokadoröra. Den är krämig och har lite sting – vad mer kan man önska på en korv?

  Avokadoröra med jalapeño

 • Avokado- och mangosalsa

  Det må vara en klassiker, men den blir aldrig tråkig. Tacos, grillad fisk eller kött – det här är ett tillbehör som smälter in oavsett när du tar fram det. En riktigt fräsch touch till middagen.

  Mango- och avokadosalsa

 • Avonais = mums!

  Det blir vanligare med veganska matvanor och här är avokado ett bra alternativ till klassikerna. Dragonsåsen på avokado och rödvinsvinäger ersätter den traditionella bearnaisen och påminner om en kryddig guacamole.

  Vegansk bearnaise "Avonaise"