Grillad avokado, friterad avokado (japp, det är supergott), avonais eller den orimligt goda varianten avokado- och mangosalsa. Här är 7 oslagbara avokadorecept.

Tips: Här hittar du alla våra recept med avokado

 • Grillad avokado med räkor

  Avokadohalvor gör sig väldigt bra på grillen. Tillsammans med räkor med smak av citron, körvel, tomat och vitlök blir det en god förrätt på grillkalaset.

  Grillad avokado med räkor, vitlök och körvel

 • Friterad avokado

  Det mjuka köttet inuti avokadon tillsammans med den frasiga paneringen får smaklökarna att krulla sig. Servera tillsammans med chilimajo som tilltugg till drinken medan du väntar på att middagen ska grillas klart.

  Crispy avocado tacos

 • Avonais = mums!

  Det blir vanligare med veganska matvanor och här är avokado ett bra alternativ till klassikerna. Dragonsåsen på avokado och rödvinsvinäger ersätter den traditionella bearnaisen och påminner om en kryddig guacamole.

  Vegansk bearnaise "Avonaise"

 • Avokado- och mangosalsa

  Det må vara en klassiker, men den blir aldrig tråkig. Tacos, grillad fisk eller kött – det här är ett tillbehör som smälter in oavsett när du tar fram det. En riktigt fräsch touch till middagen.

  Mango- och avokadosalsa

 • Krämig avokadosås

  Ibland vill man göra något roligt med den där fantasilösa salladen som ofta slängs ihop. Då är den här krämiga avokadosåsen pricken över i. Den är smidig att göra och dina gäster kommer med stor sannolikhet be om receptet.

  Avokadodressing

 • Avokadoröra med jalapeño

  Ni vet känslan av en grillad korv med bröd i handen en ljummen sensommarkväll? Toppa den känslan med att faktiskt toppa korven med en het avokadoröra. Den är krämig och har lite sting – vad mer kan man önska på en korv?

  Avokadoröra med jalapeño

 • Ljummen quinoasallad med avokado

  Det här är en riktig stjärna bland tillbehör. Qunioa kokt i grönsaksbuljong tillsammans med avokado, tomat och salladslök med lite Sambal Oelek.

  Ljummen quinoasallad med avokado