Hoppa till sidans innehåll

Våffeldagen är en utmärkt ursäkt för att bjuda hem nära och kära, men varför begränsa våfflorna till efterrätt? Med rätt tillbehör kan du fira våffeldagen från tidig morgon till sen kväll. Här är 3 våfflor som passar till brunchen, middagen och minglet.

Tips: Här hittar du alla våra recept på våfflor.

  • Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

    Den klassiska brunchrätten Ägg Florentine är en komposition med spenat, pocherat ägg och hollandaisesås på rostat bröd – eller varför inte på en våffla? Den här brunchvåfflan gör sig perfekt som huvudattraktion på våffeldagen eller till helgfrukosten.

    - Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

    Spara

  • Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom

    Crème fraiche, finhackad rödlök, dill och löjrom är en magisk kombination som gör sig utmärkt som förrätt ovanpå ett frasigt våffelhjärta. Löjrommen kan med fördel bytas ut mot stenbitsrom eller tångcaviar. Glöm inte att toppa med lite nymald svartpeppar!

    - Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom

    Spara

  • Parmesanvåffla

    En våffla med parmesanost som smaksättning är perfekt att servera som tilltugg till drinken tillsammans med charkuterier och olika goda röror – eller varför inte som bas på en tomatbruschetta?

    - Parmesanvåffla

    Spara