Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Säsongens första späda rabarber är ett säkert vårtecken – passa på att frossa av de syrliga stjälkarna när de är som bäst.

Sofie Lundmark
Tips: se alla våra recept med rabarber eller passa på att använda rabarberna i en ljuvlig smulpaj. 

  • Knäckig rabarberpaj

    Syrlig rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter. Servera gärna med vaniljglass.

    - Knäckig rabarberpaj

    Spara

  • Rabarberpaj med brynt smör

    Lyxa till rabarberpajen med brynt smör. Det ger en fantastisk nötig touch som passar perfekt till den sötsyrliga fyllningen. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller fluffig vaniljsås.

    - Rabarberpaj med brynt smör

    Spara

  • Rabarberlemonad

    Rabarbersaft är en syrlig, söt och underbart somrig dryck som passar lika bra i picknickkorgen som till fördrink. Välj gärna en röd rabarbersort för färgens skull.

    - Rabarberlemonad

    Spara

  • Rabarbertårta med fläderkräm

    En härligt, saftig rabarbertårta med len fläderkräm. Bred bara ut krämen över den svala tårtan och garnera med söta jordgubbar och blommor. Vackert och lyxigt!

    - Rabarbertårta med fläderkräm

    Spara

  • Rabarbercurd

    Gör den här syrliga rabarbercurden istället för rabarbermarmelad till sconesen. Finast blir den med rosaröda rabarbersorter som rosenhagen, spangsbjerg eller elmblitz.

    - Rabarbercurd

    Spara

  • Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin

    Frisk tolkning av favoritdesserten tiramisu. Rabarberkompott, mascarponekräm och apelsinsmaksatta kev varvas och serveras med färska hallon. Mums!

    - Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin

    Spara

  • Cheesecake med rabarberkompott och hallon

    Denna krämiga cheesecake med len rabarberfyllning är den perfekta efterrätten till vårens middagsbjudningar. Som kontrast till den krämiga fyllningen har cheesecaken en härligt ”crunchy” botten med smak av hasselnötter.

    - Cheesecake med rabarberkompott och hallon

    Spara

  • Rabarberchutney

    Storfavorit till ostbricka är denna sötsyrliga chutney på rabarber, rödlök och ingefära, men även som tillbehör till en het lammgryta.

    - Rabarberchutney

    Spara

  • Rabarbersallad

    Tunt hyvlad späd rabarber ger fräsch syra i salladen. Marinera med honung, citron och olja och blanda med sallad, ärtskott och sockerärter. Vackert och väldigt somrigt!

    - Rabarbersallad

    Spara

  • Äppelpicklad rabarber med anis

    Rabarber inlagd i ättika och äppeljuice smakar försommar när den är som bäst . Den picklade rabarben med ton av anis passar fint till grillat kött och särskilt bra till fläskkött.

    - Äppelpicklad rabarber med anis

    Spara

  • Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw

    Blanda tunt skivad rabarber med rättika och vårlök till en krämig colesalw. Supergott som tillbehör till grillat kött.

    - Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw

    Spara

  • Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

    Rabarber i en kladdkaka är den perfekta kombinationen. lägg till vit choklad och kardemumma. så har du en ny fikafavorit!

    - Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer