Hoppa till sidans innehåll

Har du testat att laga mat i en och samma form? Vi lovar att det kommer förenkla ditt liv betydligt. Minimalt med disk och så blir maten supergod! Här är 5 rätter där ALLT lagas i en form. Hur ljuvligt?

Elin Nordström

 • Allt i en form - köttbullar med couscous och fetaost

  Allt i en form - köttbullar med couscous och fetaost

  Middagen serverad allt i en form är enkel och smidig vardagsmat. Med färdigrullade köttbullar, pastasås och couscous tillagad direkt formen blir den här färgglada rätten en bekväm och annorlunda variant på köttbullsmiddagen.

  - Allt i en form - köttbullar med couscous och fetaost

  Spara

 • Allt i en form - kycklingfilé med tomatris

  Allt i en form - kycklingfilé med tomatris

  Laga lätt och bekvämt med allt i en form! Här krävs inga förberedelser som stekning eller kokning utan ris och kycklingfiléer läggs direkt i ugnsformen. På med basilika och tomatdoftande pastasås, paprika och ost. Vips, så är ditt jobb gjort!

  - Allt i en form - kycklingfilé med tomatris

  Spara

 • Allt i en form - lax med couscous och morot

  Allt i en form - lax med couscous och morot

  Smartare recept får du leta efter. Här lägger du alla ingredienser, som lax och couscous, direkt i formen. Sen sköter det sig själv i ugnen. Smidigt och gott för hela familjen!

  - Allt i en form - lax med couscous och morot

  Spara

 • Vego pastagratäng på okokt pasta

  Vego pastagratäng på okokt pasta

  En pastagratäng där jag inte behöver koka pastan? Jajamen! Här samlar du alla ingredienser i en form så sköter det sig själv i ugnen. Det blir dessutom knappt någon disk. Hur enkelt som helst.

  - Vego pastagratäng på okokt pasta

  Spara

 • Allt i en ugnsform - tacogratäng med potatis

  Allt i en ugnsform - tacogratäng med potatis

  Tacogratäng med potatis? Absolut! En lika god som enkel sådan. Här samlar du alla ingredienser i en form och låter ugnen göra grovjobbet. Precis, du behöver inte ens steka nötfärsen först. Lätt som en plätt!

  - Allt i en ugnsform - tacogratäng med potatis

  Spara