Minns du 80-talets glada dagar? Här har vi samlat 5 nostalgiska recept som väcker 80-talet till liv!

Caroline Carlander

 • Den bästa av pajer

  Att en paj från Lorraine i Frankrike skulle bli så populär i Sverige var det nog få fransmän som trodde. Denna frasiga klassiker gick varm i de flesta svenska ugnar på 80-talet.
  Quiche Lorraine

 • Älskad & enkel familjefavorit

  Ibland är det allra enklaste också det godaste. Att fylla en falukorv med lök, bostongurka och senap är ett roligt sätt att piffa upp den vanliga vardagskorven. Strö över ströbröd och riven ost, gratinera i ugn och njut av 80-talets mest älskade familjefavorit.
  Ugnsbakad falukorv

 • En festligare fläskfilé

  Hur gör man en fläskfilé lite festligare? Man rullar in den i smördeg såklart. Tillsammans med en fyllning gjord på svamp, timjan, schalottenlök och dijonsenap blir denna klassiska rätt precis så god som man minns att den var på 80-talet.
  Inbakad fläskfilé

 • 80-talets paradefterrätt

  En splittad banan och tre sorters glass är hemligheten bakom denna omåttligt populära efterrätt. Toppad med grädde, chokladsås, jordgubbssylt och ananas är den precis så överdådig och färgglad som en amerikansk dessert ska vara.
  Banana split

 • Fransk dröm som smälter i munnen

  På 80-talet fick det gärna vara lite lyxigt och fluffigt, även på dessertbordet. Så vad passade väl bättre än en fransk chokladmousse?
  Chokladmousse