Hoppa till sidans innehåll

Här sätter vi gaffeln i 70-talets mathistoria med flygande Jakob i spetsen. Var maten verkligen så brun och ful som alla säger?

Caroline Carlander

Laga och minns

 • Grillade godingar

  Varma mackor är enkelt och snabblagat och därmed en självklar 70-talsklassiker. Fyll dem med champignonstuvning för en äkta retrokänsla.
  Varma mackor med svampstuvning

 • Flygande favorit

  En rätt som praktiskt taget lagar sig själv i gratängform var poppis när vännerna kom över på middag. För vem kan misslyckas med en blandning bestående av grillad kyckling, bacon, grädde, banan och jordnötter? Så gott – och smaklökarna får en riktig nostalgitripp på köpet!
  Flygande Jakob

 • Ananasdrömmen

  Snabb, smarrig och en smula exotisk på sin tid. Så beskriver man bäst denna 70-talsklassiker. Skiva kassler, lägg på en plåt, addera några skivor tomat och ananas, toppa med ost och gratinera i ugn. Lätt som en plätt!
  Kassler Hawaii

 • Glass i ugn

  Glass i ugn – say what?! Ni kan ju bara gissa hur revolutionerande den här magiska efterrätten var på 70-talet. Glassen var till och med kall när den kom ut ur ugnen. Ett hett tips är att laga receptet för att ta reda på hur det egentligen går till… Äggvita är en ledtråd.
  Glace au four