Skafferien fylls med snabbris, minutvisp och engångsförpackningar. Framför det legendariska programmet Hylands hörna avnjuter svenskarna efterrätt gjord på den nya kakmixen. Nu ska det gå snabbt att laga mat – välkommen till 60-talet!

Caroline Carlander

 • Smörgåstårta i miniversion

  En landgång är helt enkelt en avlång smörgås toppad med massor av godsaker. På 60-talet sparade man inte på ingredienserna utan dekorerade med alltifrån skinka till lax och syltlök. Servera landgången som förrätt eller varför inte en läcker lunch?
  Landgång

 • Snabblagad mingelmat

  Enkel snygg mingelmat som var vanlig förr. Halvera och fyll grönsaker som tomater och gurkor. Med härligheter ädelost, majonnäs och krabba trollar du enkelt ihop dessa färgglada tilltugg.
  Fyllda gurkstubbar och tomat

 • Fylld avokado

  När svenskarna började resa utomlands upptäckte man bland annat den spännande avokadon. Eftersom fyllda grönsaker var på modet så fyllde man även denna gröna goding med allt i från skaldjur till kött - toppade med en god dressing.
  Avokado på flera sätt

 • Kycklinggrytornas mästare

  Coq au vin eller tupp i vin som det betyder på franska är en riktig klassiker som blev populär när svenskarna började intressera sig för fransk matlagning. Saftiga kycklinglår, rött vin och knaprigt sidfläsk sätter mustig smak på denna härliga gryta.
  Coq au vin

 • Efterrättsklassiker

  En efterrätt som inte har lämnat de svenska hemmen sedan dess storhetstid på 60-talet är chokladpuddingen. På den tiden var det vanligt att använda sig av pulvermix, men att vispa ihop sin egen med mjölk och kakao är inte alls svårt!
  Chokladpudding