Okej, bara för att det är sommar och för att allt smakar bättre på grillen, kände vi att denna lista var nödvändig. Glöm det där med att svettas inomhus framför spisen för att få till efterrätten. Kom ut! Utan inbördes ordning presenteras här sex fantastiskt goda - kanske lite annorlunda - efterrätter som smakar extra gott. Voilà!

Otippat gott att grilla!

 • Grillad munk med hallon och blåbär

  Munkar är ju erkänt som en riktig klassiker, åtminstone i USA, med toppings i det oändliga. Men har du provat att grilla dessa godingar? Frasiga och med färska hallon, blåbär och en klick smaksatt kvarg. Oslagbart och väldigt somrigt!

  › Till receptet!

 • Grillad ananas och doughnut med kvarg och jordgubbar

  Och vi fortsätter i munktemat, här tillsammans med grillad ananas, sommarfärska jordgubbar som toppats med en kvarg med smak av citrus. Behöver vi säga något mer?

  › Till receptet!

 • Grillad sweet panzanella

  Grillad panza-vadå..? Jajamensan, sockerkaka är gott - tänk dig då hur den är grillad, mynta är fantastiskt, kvarg är nyttigt. Det kan ju inte bli mer än en lyckad efterrätt!

  › Till receptet!

 • Grillad persika med bacon och tallsalt

  Kan persika och bacon verkligen vara gott ihop? Ja, det är klart det kan! Lägg de saftiga persikohalvorna på grillen, när de är genomvarma lyfter du dessa skönheter åt sidan. Strössla över lite knaprigt bacon och tallsalt och så en klick isklall glass. Otippat men åh så gott!

  › Till receptet!

 • Grillad banan med marshmallows och chokladmousse

  Banan har en ju ätit sedan födseln i princip. Men garanterat inte på detta vis! Lägg denna avlånga skapelse på grillen tillsammans med marshmallows som smälter av värmen. Toppa med hemgjord chokladmousse och ringla över chokladsås. Klart!

  › Till receptet!

 • Banana s`mores

  Nej, du kan aldrig få i dig för mycket choklad! Perfekt grillade bananskivor och hasselnötskräm - snåla inte (!) mellan två krispiga mariekex. Det går liksom inte att misslyckas. Just det, ös på med hasseknötskräm, men det sa vi va?

  › Till receptet!