Hoppa till sidans innehåll

Klassisk kladdkaka, med vit choklad, glutenfri eller med härlig topping. Här får du 5 läckra kladdkakor att välja mellan på kladdkakans dag.

Artikel i samarbete med Kungsörnen Text: Lisa Heino

 • Klassikern!

  En kladdkaka behöver egentligen inte vara så mycket mer än just en kladdkaka! Många är vi som föredrar det klassiska grundreceptet som du hittar här. Kakan serveras med fluffig vispgrädde och eventuellt lite färska bär.

  › Klassisk kladdkaka

 • Glutenfritt med mandel- och majsmjöl

  Visst kan man njuta av kladdkaka även om man inte äter gluten. Den här godingen bakas med mandel- och majsmjöl och serveras med klassiska tillbehör.

  › Glutenfri kladdkaka med mandel- och majsmjöl

 • Smakfullt med apelsingrädde

  Choklad och apelsin är en riktigt lyckad kombination! Vi tipsar om att servera en god apelsingrädde till kladdkakan och upptäcka hur väl smakerna gifter sig. Mums!

  › Extra kladdig kladdkaka med apelsingrädde

 • Vit choklad? Javisst!

  Självklart går det bra att bara kladdkaka med vit choklad. Den blir ju lite sötare än originalet men vi bryter av den med frisk citron i det här receptet. Hallon, kokos och citronmeliss kröner toppen.

  › Vit kladdkaka med citron och kokos

 • Kladdkaka Rocky road

  När du vill maxa din kladdkakeupplevelse väljer du den här ultragoda varianten. Kladdkaka toppad med mjuk fudge och strösslad med minimarshmallows och knapriga nötter. Vem har sagt att man kan få för mycket av det goda?!

  › Kladdkaka med fudge och rocky road-topping