Hoppa till sidans innehåll

Snart är julafton här och vad vore julbordet utan sillen? Att lägga in sill själv är inte alls svårt, vare sig det är en mer krämig eller en klar variant. Vissa sillar ska stå några dagar för att bli extra goda medan andra blir klar på ett par timmar. Var så god och njut.

Vill du ha fler smarrigt recept? Bläddra bland alla våra recept på sill här!

 • Julsill - ett måste till julbordet

  En inlagd sill som passar extra bra till jul. Här är det kryddpeppar och lagerblad som ger en fin smak till ättikslagen, medan lime och apelsin ger en pigg citruston. Så gott!

  - Julsill

 • Klassisk löksill

  Klassisk löksill där löken får en härligt sötsyrlig smak då den picklas innan sillfiléerna läggs i. Denna sillskapelse ska stå minst två dygn för bästa resultat.

  - Löksill

 • Favoriten senapssill

  Senapssillen är känd som favoriten bland sillarna. Den passar nybörjaren såväl den mer rutinerade sillälskaren. Senap, farin, vinäger blandas med olja, dill och purjolök. Perfektion!

  - Senapssill

 • Matjessill med cherry och chili

  Låt oss presentera matjessill med en touch av cherry och chili. En ypperlig kombination av det heta, söta och salta från sillen. Låt den dra i några timmar för denna sill är som godast att äta några timmar efter.

  - Matjessill

 • Snabbsill

  Har du bråttom, men vill göra sill ändå? Det är faktiskt möjligt för den här picklade sillen gör du på ett kick. Rödlök, morot, gulbeta och så lite färsk riven pepparrot för den riviga smaken.

  - Picklad sill

 • Bubblaren gravlaxsås

  Okej, vi kunde inte hålla oss, här kommer en bubblare! Gravlaxsås - ungefär som hovmästarsås. Hur som, den är gudomligt god till gravad eller rimmad lax. Se till bara att oljan och senapen har samma temperatur så det inte skär sig.

  -Recept på gravlaxsås