Svenskt griskött är en favorit på grillen. Det är kanske inte så konstigt eftersom det både är mört och saftigt, men mörheten skiljer sig mellan de olika delarna på grisen. Johan Åkerberg delar här med sig av sina bästa tips för att lyckas med svenskt griskött. Johans 4 tips Kontrollera glöden Lär dig kontrollera glöden med luftinsläpp och utsläpp. Välj rätt del Välj den del med insprängt fett, till exempel karré, fläsksida eller pluma.* Grilla indirekt Prova indirekt grillning, vilket innebär att du grillar bredvid glödbädden på låg temperatur. Köttet får en lätt rökt smak och blir väldigt mört. › Läs mer om indirekt grillning Lägg locket på Använd lock vid längre tillagningstider. *Vad är pluma? Pluman, även kallad kotlettkappan, sitter ovanpå kotletten närmast karrén. Pluman är en platt, smidig och lättgrillad detalj som gärna kan serveras mediumstekt. Köttet är mört, saftigt och smakrikt. › Recept på grillad pluma