Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Gå all-in på 1920-talsfesten och bjud på tidstypisk mat från detta levnadsglada årtionde. Fira med spröd vol-au-vent och avsluta middagen med en klassisk gräddtårta. Bon appétit!

Text: Caroline Carlander

  • Hors-d'œuvre

    Hors-d'œuvre

    Vol-au-vent kommer från franskan och betyder ”flyg med vinden” vilket är ett passande namn på den luftiga och frasiga smördegsbakelse som blir en elegant inledning på en festlig middag.
    Vol-au-vent

  • Entrée

    Entrée

    Consommé är klar och smakrik lyxigare typ av buljong, gjord på fina råvaror som oxsvans, rotsaker, ägg och färs. En fransk klassiker som även var populär på svenska middagsbjudningar under 1920-talet.
    Consommé

  • Plat principal

    Plat principal

    På Nobelmiddagen 1925 serverades gös tillsammans med en klassisk fransk Mornaysås. Såsen sägs vara en tidig föregångare till béchamelsåsen, troligen döpt efter den franska hertigen Philippe Mornay.
    Gös à la Mornay

  • Dessert

    Dessert

    Servera gräddtårta med äkta vaniljkräm och färska jordgubbar för en storslagen avslutning på middagen. En gammal klassiker som älskas av såväl gammal som ung!
    Gräddtårta

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer