Minns du när quinoa var nytt och spännande? När fika innebar chailatte, mastodontkanelbullar och superstora muffins? Här har vi samlat 5 recept som speglar millenieskiftets mattrender.

Caroline Carlander

 • Värmande & kryddig favorit

  I början på 2000-talet var det många som valde den kryddiga och söta tedrycken från Indien. Helst i ett väldigt stort glas. Med varm, skummad mjölk och smaker som kanel, ingefära och kardemumma är denna latte ett roligare och godare alternativ till en vanlig kopp te.
  Chailatte

 • Den som väntar på något gott…

  Det finns en anledning till att surdegshotellen poppade upp i början på 2000-talet. Att baka surdegsbröd är både tidskrävande och svårt, men ack så gott när det väl är klart!
  Surdegsbröd

 • Ju större desto bättre

  Vem älskar inte cupcakes? Nuförtiden är de ofta små och söta, men i början på 2000-talet var det den amerikanska muffinsstorleken som gällde, ju större desto bättre.
  Cupcakes

 • Persiljedrömmen

  I början på 2000-talet var quinoa nytt och spännande. Samtidigt blåste vindar från mellanöstern in över landet och alla restauranger började servera tabbouleh. Här har vi kombinerat det bästa av två världar och bjuder på en hälsosam bas till din mezetallrik.
  Tabbouleh med quinoa

 • Fylld med smaskigheter

  Det italienska köket har bjudit på många favoriter genom åren och porchetta är en av dem. Med en fyllning gjord på klassiska smaker som rosmarin, fänkål och soltorkade tomater är denna fläskrätt perfekt till helgens middagsbjudning.
  Porchetta