Vare sig du har beslutat dig att eliminera all typ av animaliska produkter eller testa livet som flexiterian så har du helt klart stött på medeltida reaktioner runt grillen. Men att inte äta kött, hur man än gör det, har så många fördelar. Här listar vi några!
Tips! Här hittar du alla våra
vegetariska grillrecept!
Här listar vi anledningarna till varför du ska slopa köttet och köra vegetariskt på grillen i sommar.
Vegetariska burgare är nyttiga, fräscha och framförallt lika goda som de är enkla att tillaga. Som denna burgare till exempel med favoriten halloumi på ett nytt sätt.
Framhäv smaker med kryddor och smaksättningar. Här har sparrisen fått en härligt rostad smak och kombineras med en lyxig vinägrett med pistagenötter. Ja du hör ju själv.
Och på frågan ”om du får i dig tillräckligt med protein?”. För tiotusende gången innehåller faktiskt din köttlösa burgare mycket mer nyttiga proteiner. Som denna med champinjoner.
Det är så gott att grilla grönsaker. Titta bara på den här spetskålen! Välj helst en söt barbecuesås för den rätta, karamelliga effekten.
Till exempel grillad mango som serveras med en ljuvlig hallon- och lakritssemifreddo. Ja, du hörde rätt.
Vegetarisk mat är ofta så mycket mer tjusigare än de ”riktiga” versionerna. Själva grillupplevelsen förhöjs om maten även är skön för ögat. Att denna grillade röbetspizza även är en dröm för smaklökarna är en annan femma.
Att inte äta kött lämnar plats åt ALLT ANNAT. Ingen matkoma här inte, och klassikern s’mores vill du inte missa. Två kex med något gott emellan – som här: hasselnötscreme och bananer. Mmm-mmh!