Pinsa är ett ljuvligt bröd som bäst kan beskrivas som en blandning mellan focaccia och pizza. Den är underbar att toppa med precis vad du tycker är gott. Här bjuder vi på två recept som får det att vattnas i munnen.
Nu lanseras Zeta Pinsa, den senaste italienska trenden. Zetas Pinsa är tillverkad i Italien, i matregionen framför andra, Emilia Romagna. Den är bakad med durumvete och surdeg med extra jungfruolivolja. Degen jäser i 18 timmar, knådas för hand och stenugnsbakas vilket gör att brödet får en fyllig och mustig karaktär.
Zetas Pinsa är förgräddad och helt färdig att toppas med vad du tycker är gott, tex tomatsås , mozzarella och parmesan, eller våra supergoda receptförslag här nedan. Spana efter Pinsa i kyldisken hos din ICA-handlare.
Varför nöja sig med en Pinsa när man kan få två?
Här toppar vi pinsan med både mozzarella och krämig burrata, citron samt lite krispiga nötter och söt crema di balsamico.
Detta är en bit av himlen på ett fat! Varsågoda! Limesockrade jordgubbar och krämig mascarpone på nygräddad pinsa. Mums!