Ett toppat bakverk är aldrig fel! Vad sägs om mjölkchokladsås till fruktspett eller läcker daim-topping till kladdkakakan?
Tisp: fler
recept på bakverk.
Här hittar ni recept på både bakverk och extra topping. Njut av de söta godsakerna!
Mjölkchokladsås är himmelst gott till det mesta; fruktspett, bullar eller varför inte ringla över kladdkakan?
Recept för 6 portioner mjölkchokladsås:
25 g smör
1 dl råsocker
2 dl vispgrädde
10 g valfri Marabou mjölkchoklad (t.ex. Apelsinkrokant)
Blanda smör, råsocker och grädde i en kastrull och låt koka i 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen, bryt ner chokladen och låt smälta ihop. Servera såsen ljummen på nygrillade fruktspett. Här har vi valt ananas, druvor, jordgubbar och kiwi.
Sommarklassikern jordgubbar med glass blev precis ännu godare! Här har vi toppat hela härligheten med hackad Japp, hyvlad vit choklad och spån av Dubbelnougat som hyvlats fram med hjälp av en potatisskalare. Mmmm!