Kyckling med pasta, sallad, ris eller i en matig macka – Inspireras av fyra goda sätt att servera saftig, grillad kyckling. Smarriga recept som är perfekta för att minska vardagsstressen.
Här hittar du alla recept med
kyckling.
Vi visar hur du steker en hel kyckling i ugn och fyra sätt du kan servera den på.
INGREDIENSER
1 hel kyckling (à ca 1,1 kg)
2 msk olja
1 msk dijonsenap
1 msk japansk soja
1 msk honung
2 msk hackade färska örter (t ex rosmarin, timjan eller basilika)
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda övriga ingredienser och pensla kycklingen runtom. Häll vattnet i formen.
3. Ställ in i nedre delen av ugnen 30 minuter. Sänk temperaturen till 175°C och låt stå ytterligare ca 1 timme tills innertemperaturen är 82°C intill benet. Ös kycklingen då och då med skyn.
4. Låt kycklingen vila 15 minuter innan servering.