Ugnsstekt karré med smålökar och vin

8
1
Ugnsstekt karré med smålökar och vin

Fläskkarré tillagad som hel grytstek i ugn blir fantastiskt mör. Bjud med vitlökscrème och gärna kokt potatis. Perfekt söndagsmiddag!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Ugnsstekt karré med smålökar och vin

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg
benfri fläskkarré i bit
1 tsk
salt
2 krm
peppar
500 g
steklök
3
morötter
3 msk
olivolja
4
vitlöksklyftor
1 tsk
rosmarin
3
lagerblad
5
svartpepparkorn
2
kvistar persilja
2 msk
honung
2 dl
torrt vitt vin
3 msk
konc kycklingfond
5 dl
vatten

Vitlökscrème

2 dl
crème fraiche
2
vitlöksklyftor
-
tabasco

Till servering

kokt potatis

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen för fonden. Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Näringsberäkningen inkluderar potatis.

Tips

Lägg steklökarna i varmt vatten en kvart så blir de lättare att skala.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Eva

2012-01-23

Fantastiskt gott. 1,5 kg skulle räcka till 6-8 personer. Vi hade strax över 2 kg och det blev inte mycket kvar.

Näringsvärde per portion

Energi -1 KJ / 680 kCal
Fett 34 g
Kolhydrater 47 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept