Torsk med frasigt täcke och citronsås

72
19
Torsk med frasigt täcke och citronsås

Torsken får ett täcke av paprikapulver, ströbröd, persilja och ost innan den bakas i ugnen. Den serveras sedan med en kall sås av gräddfil och citronskal, haricots verts och kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012

Torsk med frasigt täcke och citronsås

Ingredienser

4 portioner
600 g
torsk
900 g
potatis
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
25 g
smör eller margarin
1 tsk
paprikapulver
1 dl
ströbröd
1 dl
hackad persilja
1 1/2 dl
riven ost
1
citron
3 dl
gräddfil
250 g
haricots verts

Till servering

potatis
citronsås
haricots verts och citronklyftor

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein, gluten och laktos men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: Välj mervärdesmärkt fisk och halvera mängden ost. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Sofia

6/22/2020

Bytte paprikapulvret mot kapris och det blev också jättegott!

Susanne

2/16/2020

Supergott! Provade Panko istf ströbröd och det blev jättehärlig konsistens.

Johanna

10/11/2018

Supergott! Riktigt med salt och pressad citron på fisken innan den åkte in i ugnen!

Näringsvärde per portion

Energi 2394 KJ / 577 kCal
Fett 20 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept