Stekt chorizo med varm rotfruktssallad

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Stekt chorizo med varm rotfruktssallad

Blandade ugnsrostade rotfrukter, ris och stekt chorizo är en lättlagad och god rätt. Servera den med en klick matyoghurt som rundar av smakerna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012

Stekt chorizo med varm rotfruktssallad

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
1   förp frysta rotsaker (à 550 g)
3 msk  olja
1/2 tsk  torkad timjan
salt och peppar
4   port ris eller annat gryn
2 msk  vitvinsvinäger
600 g  chorizo
3 msk  hackad persilja
1 dl  matyoghurt (10 %)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chorizon. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

Förstår inte vitsen med att köpa frysta grönsaker? De har ju olika stektid. Färska grönsaker har ju mer smak, dessutom. I övrigt helt ok för att vara en korvrätt.

Berit

2012-02-27

Näringsvärde per portion

Energi3021 KJ / 721 kCal
Fett42.7 g
Kolhydrater62 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Stekt chorizo med gräslöksyoghurt
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Ugnspytt med chorizo och vitlöksyoghurt
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chorizo med dragoncrème fraiche och strips
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chorizo med pastasallad
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Louisiana gumbo med majskolv och sötpotatis
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga