Sotat laxcarpaccio med höstprimörer

6
0
Sotat laxcarpaccio med höstprimörer

Sotat laxcarpaccio med höstprimörer och äppelvinägrett är en läcker och riktigt festlig förrätt med många aptitretande smaker. Rätten kräver lite tid och förberedelse men om du vill imponera på dina gäster är det den här laxcarpaccion du ska servera!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Sotat laxcarpaccio med höstprimörer

Ingredienser

6 portioner
3
portionsbitar fryst laxfilé à 140 g
2 msk
salt
1 l
vatten

Marinerad blomkål och svamp

150 g
blomkålsbuketter
150 g
kantareller (gärna små)
3 msk
färskpressad citronjuice
3 msk
grovskuren dill
3 msk
olivolja
2 krm
salt
1 krm
peppar

Äppelvinägrett

1
äpple
1/2 msk
curry
2 1/2 msk
färskpressad citronjuice
-
smör
2 msk
olivolja
2 1/2 krm
socker

Topping

1
burk kräftstjärtar (à 340 g)
1 1/2 dl
grovt smulad Västerbottensost
2 dl
babyspenat och/eller mangold

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Välj portionsbitar av fryst laxfilé som är fyrkantiga och jämna i formen. Kockknepet är att steka fisken väldigt snabbt på allra högsta värmen – bara kanterna ska få färg. Förvara kallt tills filéerna skärs upp försiktigt med en riktigt vass kniv.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Testa liknande recept