Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

2
0
Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

Tillaga rödbetorna på två, tre olika sätt för en extra smakdimension. Den varma remouladen är kort och gott grym!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

Ingredienser

4 portioner
800 g
rödbetor (gärna små)
finrivet skal av 1
citron
1/2 dl
färskpressad citronjuice
2 krm
olivolja
1/2 dl
ättiksprit (12 %)
1 dl
socker
1 1/2 dl
vatten
1
lagerblad
150 g
varmrökt sidfläsk
-
dillvippa till garnering
-
rå blomkål att riva över
-
salt
-
svartpeppar

Varm curryremoulad

100 g
smör
1
liten schalottenlök
1/2
syrligt äpple
1 tsk
curry
1 msk
olivolja
1
äggula (rumsvarm)
2 krm
ättiksprit (12 %)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Rödbetsgelé (för 4 port): Lägg 3 gelatinblad i kallt vatten 5 minuter. Sila av och koka upp 2 dl av inläggningslagen från rödbetorna i en liten kastrull. Ta från värmen och vispa ner gelatinbladen. Häll i en plastlåda och låt stelna 2–3 timmar i kylen. Stjälp upp och skär gelén i fina tärningar. Servera till rödbetssalladen och eventuellt ångad torsk.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Testa liknande recept