Rabarbersoppa med kardemummayoghurt och skorpsmulor

14
2
Rabarbersoppa med kardemummayoghurt och skorpsmulor

Denna rabarbersoppa är en sommarfräsch dessert eller ett mellanmålsalternativ. Soppan, som är smaksatt med vanilj, ska serveras kall och är svalkande god. Servera med en klick kardemummayoghurt och skorpsmulor av exempelvis biscotti.

Skriv ut
Rabarbersoppa med kardemummayoghurt och skorpsmulor

Ingredienser

4 portioner
4
rabarberstjälkar (à 110 g)
1 dl
strösocker
1
vaniljstång eller ersätt med 2 tsk vaniljsocker per vaniljstång
ca 5 dl
vatten
1
citron
2 dl
yoghurt (10%)
2 msk
florsocker
1/2 tsk
kardemummakärnor
8
biscotti (skorpor)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på biscotti för samtliga allergener.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria mandelskorpor.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Eva

2015-02-09

Mycket smak och jättegott!

Sofia

2011-06-13

Var väldigt skeptisk till denna soppa, men den var FANTASTISKT god!!!!

Näringsvärde per portion

Energi 874 KJ / 209 kCal
Fett 5.1 g
Kolhydrater 36.7 g
Protein 3.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept