Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär

2
2
Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär

Avsluta din spektakulära nyårsmiddag genom att servera den här förstklassiga efterrätten. Punchparfaiten har ett knaprigt mandeltäcke och ackompanjeras med utsökta rårörda blåbär.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär

Ingredienser

8 portioner

Mandeltäcke

200 g
mandelmassa
2
äggvitor
2 msk
mandelspån

Parfait

3/4 dl
punsch
75 g
mörk choklad
1
vaniljstång
5
äggulor
1 1/3 dl
socker
5 dl
vispgrädde

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, använd en ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, använd en ren mörk choklad av god kvalitet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Redaktionen

2012-01-11

Hej! Kan vara klokt att inte ta för stora ägg, medium räcker, så det blir en bra konsistens.

Malin

2011-12-27

Har just gjort mandeltäcket men fick en vällingtjock smet när jag följde receptet, jag blandade i 300g mandelmassa (ICA:s) till och fick en acceptabel koncistens. Någon som har lyckats att spritsa den smet som blir enl. receptet?/ Malin

Testa liknande recept