Påsktårta med rårörda hallon

78
18
Påsktårta med rårörda hallon

Mandelbottentårta med krämig fyllning och rårörda hallon som dekoration. Vacker till både utseende och innehåll med finstämd smakbrytning mellan tårtans sötma och de rårörda hallonens syrlighet. Påsktårta med rårörda hallon kan förberedas i förväg och bara läggas ihop strax innan servering.

Skriv ut
Påsktårta med rårörda hallon

Ingredienser

10 bitar

Bottnar

200 g
sötmandel
2 dl
strösocker
6
äggvitor från medelstora ägg (1 äggvita motsvarar ca 30 g)

Fyllning och garnering

6
äggulor
1 1/2 dl
strösocker
4 dl
vispgrädde
1 msk
majsstärkelse
100 g
smör eller margarin
1
påse mandelspån (à 50 g)
-
hallon

Rårörda hallon

250 g
frysta hallon
1 msk
florsocker
saft och skal från 1
lime

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten. Kontrollera innehållet i marsipankycklingarna, kan uteslutas.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Ersätt grädden med soja-, havre- eller risbaserad gräddersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Garnera tårtan med marsipankycklingar!

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Ulrika

2019-04-23

Ett ägg vägde drygt 30 gram så jag fick använda 12 ägg istället för 6. Krämen skar sig men min svägerska räddade den efter att ha googlat hur man gjorde. Efter det blev tårtan mycket god...den var ännu godare dagen efter.

Redaktionen ICAse

2019-04-24

Hej Ulrika! Beklagar verkligen att det blev tokigt för dig. Du har ju rätt i att en äggvita väger ca 30 gram och hela ägget väger ca 50-60 gram. Tur att du fick hjälp att rädda krämen! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-04-11

Hej Petra! Vi skulle nog rekommendera att ha bottnarna i rumstemperatur. Lycka till! Hälsningar Michelle

Petra

2017-04-11

Hej! Om jag gör bottnarna i förväg hur ska jag förvara dem? Kyl eller rumstemperatur?

Näringsvärde per portion

Energi 2494 KJ / 596 kCal
Fett 41 g
Kolhydrater 45.6 g
Protein 10.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept