Morotssoppa med apelsin och basilika

15
2
Morotssoppa med apelsin och basilika

Fyllig och vacker morotssoppa med apelsin och basilika. Med enkla ingredienser gör du en både frisk och mustig soppa. Servera soppan med ett gott bröd.

Skriv ut
Morotssoppa med apelsin och basilika

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
4
morötter
1
medelstor potatis
1 msk
olivolja
12 dl
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl
färskpressad apelsinjuice
1
kruka basilika
-
salt och svartpeppar
1
citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Näringsberäkningen gäller inkl bröd.

Tips

Mjölkskum till soppan, koka upp mjölk i en kastrull och vispa den kraftigt tills den är skummig och toppa med skummet.

Om du är hungrig servera en toast med getost till soppan så blir du mätt!

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Sofia

2014-04-12

Enkelt och väldigt gott! Perfekt blandning av morot och apelsin. Brukar inte gilla soppa så mycket annars, men denna ska vi göra fler gånger:-)

Tina

2010-12-18

Mitt första recept som jag gjorde från Ica.se och efter detta så var jag helt såld... Vem i all sin dar kunde tro att 4 morötter och 1 potatis skulle kunna bli en sån delikat måltid. Jag blir lyrisk jag bara tänker på hur god den blev... En riktig höjdare. MUMS!!!

Näringsvärde per portion

Energi 843 KJ / 202 kCal
Fett 5.5 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 30.7 g
Protein 4.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept