Mjukt tunnbröd

18
8
Mjukt tunnbröd

Knappt något kan väl slå doften av nygräddade tunnbröd i köket? Fänkålen ger sina distinkta smaker till brödet och resultatet är väl värt mödan! Servera bröden med en klick smör och njut.

Skriv ut
Mjukt tunnbröd

Ingredienser

ca 20 st
1/2
paket jäst (à 50 g)
75 g
smör eller margarin
7 dl
mjölk
1/2 dl
socker
1 tsk
stött fänkålsfrö
1 tsk
salt
3 dl
grahamsmjöl
1 tsk
hjorthornssalt
10 dl
vetemjöl

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett och mjölk mot vatten eller mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat per st på brödets torrvikt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Anki

2021-02-17

Degen blev för lös, som en smet, lade till 4dl vetemjöl i receptet + lite extra till utbaket, knådade i maskin 10 minuter på högt varv

Margareta

2021-02-08

Stämmer verkligen måtten?. För mig blev degen en smet?

Ida

2021-01-25

Nu har jag bakat dessa för första gången. Som det mesta brödet är det ju jättegott när det är nybakat. Dock kommer jag lägga till 1 tsk till med salt och även öka mängden fänkål då det var lite smaklöst för mig. Enkelt att baka och barnen kunde hjälpa till.

Näringsvärde per portion

Energi 819 KJ / 196 kCal
Fett 5 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept