Midsommartårta

134
57
Midsommartårta

Det här receptet på midsommartårta är definitivt en av sommarens höjdpunkter med färska jordgubbar och makalöst goda smaker. Du gör först en tårtbotten med bland annat daim som du sedan fyller med en härlig jordgubbskräm. Ljuvligt gott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Midsommartårta

Ingredienser

12 portioner
110 g
smör
2 1/3 dl
socker
1 msk
sirap
2
ägg
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1 1/2 tsk
vaniljsocker
1 dl
kakao
2
dubbeldaim (à 56 g)
-
smör + ströbröd till formen

Fyllning

5
gelatinblad
1/2 l
jordgubbar
3
äggulor
2 dl
florsocker
6 dl
vispgrädde

Garnering

1 l
jordgubbar

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos. Välj ströbröd utan mjölk. Ersätt daimen med samma mängd (drygt 100 g) mörk ren choklad av god kvalitet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

134

Kommentarer

Marie

2021-07-02

Supergod tårta, så gott med krispig dajm och den goda jordgubbsmoussen blir himmelsk ihop med chokladbottnen.

Claudia

2021-07-02

En av mina favorittårtor, helt underbar! Dock lite för lite jordgubbssmak (kanske beror på vilka jordgubbar man har) så jag dubblade nästan jordgubbarna, dock viktigt att öka gelatinen isåfall om den ska hålla :)

Elin

2021-06-26

Blir precis som på bilden, bara att göra enligt receptet!👍

Näringsvärde per portion

Energi 1987 KJ / 475 kCal
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept