Kycklingpasta med soltorkad tomat

14
4
Kycklingpasta med soltorkad tomat

Färgstark och smakrik är den här pastarätten med soltorkade tomater, spenat och vitlök som serveras tillsammans med ugnsstekta kycklingklubbor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012

Kycklingpasta med soltorkad tomat

Ingredienser

4 portioner
1
förp fryst bladspenat (à 250 g)
4
port tagliatelle
900 g
kycklingklubbor
1 msk
olja
1 msk
japansk soja
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 msk
smör eller margarin
2
vitlöksklyftor
50 g
soltorkad tomat
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
-
salt och peppar att smaka av med
-
ev majsstärkelse (Maizena)

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Pia

5/10/2020

Vad är det för soja man ska ha?

Redaktionen ICAse

5/11/2020

Hej Pia! Vi har nu uppdaterat receptet med vilken sorts soja. Men har du bara kinesisk hemma så går det bra det med. Men då blir färgen lite mörkare. Hälsningar Ulrika

Jenny

8/16/2012

Riktigt gott, kommer lagas igen.

Eva-charlotta

4/11/2012

Suveränt gott, denna rätt kommer jag att göra flera ggr =)

Näringsvärde per portion

Energi 2881 KJ / 690 kCal
Fett 34.3 g
Kolhydrater 48.1 g
Protein 44.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept