Kryddig kikärtssoppa med quesadilla

14
23
Kryddig kikärtssoppa med quesadilla

Orientalisk soppa på kikärter med spiskummin och malen koriander. Servera med en klick matyoghurt och nygräddade quesadillas med riven ost och rökt skinka.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Kryddig kikärtssoppa med quesadilla

Ingredienser

4 portioner

Soppa

2
gula lökar
1
stor morot
1/2
knippe salladslök (à ca 120 g)
2
burkar kikärtor (à 410 g)
1 msk
olivolja
2 msk
malen koriander
3 tsk
spiskummin
6 dl
vatten + mer att späda med
3 msk
konc kycklingfond
1
klick matyoghurt (10 %)

Quesadilla

4
skivor rökt skinka
1
påse riven ost (à 150 g)
1/2
kruka basilika
4
mjuka tortillabröd

För alla

Fri från ägg. Kontrollera innehållet i fond och bröd för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller Yosa Havre fraiche. Välj mjölkfritt ostalternativ.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Tips

Hotta gärna till denna orientaliska soppa med lite vitlök, chili och färskriven ingefära.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Leena margareta

2021-08-31

Jag dubblade mängden spiskummin och morot, bytte ut en burk kikärtor mot bönmix, adderade 3 vitlöksklyftor, rejält med chiliflakes och pressade i en citron. Toppade sopptallriken med en hög grovhackad bladpersilja. Utsökt 👌

Malvina

2021-08-16

Ett bra vardagsrecept!

Redaktionen

2013-03-07

Hej Sofia! Kul att du använder oss som inspiration!

Testa liknande recept