Kruskavlat tunnbröd

9
3
Kruskavlat tunnbröd

Ett charmerande tunnbröd bakat på grahamsmjöl och rågsikt. Smaksätt brödet med fänkål, anis eller kardemumma. Grädda tunnbrödet i stekpanna och servera med skinka och senap, ost eller färskost med pepparrot och hamburgerkött.

Skriv ut
Kruskavlat tunnbröd

Ingredienser

15 kakor
50 g
margarin eller smör
5 dl
mjölk
1/3
paket färsk jäst
1/2 tsk
salt
1/2 dl
strösocker eller brun farin
2 msk
ljus sirap
1/2 tsk
hjorthornssalt
2 dl
grahamsmjöl
2 dl
rågsikt
7 dl
vetemjöl

För alla

Brödet innehåller gluten, laktos och mjölkprotein men är fri från ägg. Servera bröden med lämpligt tillbehör.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Tips

Smaksätt brödet med stötta brödkryddor som t.ex. anis, fänkål eller kardemumma. Frys det bröd som inte går åt och ta fram för varje tillfälle det ska ätas.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Anni

12/15/2014

inte rätt recept på tunnbrödet hjortronsalt ska aldrig vara i den och var är potatisen som ska vara i alla era recept på tunnbröd är falska tyvärr

Cecilia

2/11/2011

Jättegoda,men blir fort hårt så frys så fort de svalnat om de inte ska ätas direkt.

Eva

2/15/2010

Jättegott! Kryddade enbart med litet anis. Går bra att frysa och ta fram eftersom. Fortsättningsvis blir det inga fler köpta tunnbröd!

Testa liknande recept