Knäckig paj med rabarber

18
8
Knäckig paj med rabarber

En makalös rabarberpaj med knäcksmak. Du gör den knäckiga pajen genom att först göra ett pajskal som du sedan fyller med rabarber, socker, vaniljsocker och potatismjöl. Servera efterrätten med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998

Knäckig paj med rabarber

Ingredienser

10 portioner

Pajskal

225 g
smör
5 dl
vetemjöl
1 1/2 dl
socker
1 1/2 tsk
bakpulver
1 krm
salt

Fyllning

7 dl
späd rabarber eller andra frukter och bär
3 msk
socker
2 msk
vaniljsocker
3 tsk
potatismjöl

Till servering

lätt vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Johan

7/15/2020

Gott! Men vi gör mer pajskal än vad som står i receptet...

Pia

5/22/2016

det låter kanon skall prova det i dag den 22/5 åt något annat gott i går som jag hittat på själv

Malin matilda

6/3/2011

Mitt absoluta favoritrecept på Rabarberpaj. Prova gärna med krusbär också; fenomenalt!

Testa liknande recept