Karolinas lata sommarfrallor

236
31
Karolinas lata sommarfrallor

Med dessa rågsiktsfrallor får du ett lyxigt bidrag till frukostbordet. Då degen förbereds dagen innan går det snabbt och enkelt att förbereda sommarfrallorna på morgonen för att sedan kunna njuta av nybakat bröd till frukost.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Karolinas lata sommarfrallor

Ingredienser

14 frallor
1/2
paket jäst
5 dl
kallt vatten
1 msk
honung
1 msk
olivolja
2 tsk
salt
12 dl
rågsikt

Gör så här

Tips

Hemligheten är kall vätska och att degen får jäsa långsamt i kyla över natten. Degen ska vara kladdig.

Vad tyckte du om receptet?

236

Kommentarer

Mattias

2021-04-02

Lägger till en halv deciliter linfrö i smeten. Fina frallor.

Sara

2021-02-06

Enkelt, snabbt och ett bra grundrecept som kan varieras i det oändliga! Så populärt hos familjen att vakna till nybakade frallor på lördagsmorgonen!

Dennis

2021-01-24

Blanda ihop degen? Man ska alltså Inte gnåda eller köra degblandare. Om man inte vill va nyttig, går det lika bra med vanligt vitt mjöl

Redaktionen ICAse

2021-01-25

Hej Dennis! Nej, den här degen behöver inte knådas, det räcker att man bara blandar ihop med t ex en träslev eller en slickerpott. Vi har inte provbakat dessa med vetemjöl men vågar säga att det går bra! 😉 Du kanske kan behöva se över mängden mjöl, så börja med något mindre mjöl och öka sen så att det blir bra konsistens. Om du bakar dessa med vetemjöl så får du gärna kommentera igen och berätta hur frallorna blev. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Testa liknande recept