Kajsa Nymans sill med äpple och pepparrot

16
1
Kajsa Nymans sill med äpple och pepparrot

Krispiga äppelbitar ger en trevlig kontrast till den mjälla sillen i krämig röra på crème fraiche med smak av pepparrot, dijonsenap och persilja. Mums till midsommar!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Kajsa Nymans sill med äpple och pepparrot

Ingredienser

10 portioner
2
förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
2
syrliga äpplen (t ex granny smith)
2 dl
majonnäs
3 dl
crème fraiche
2 msk
konc äppeljuice
2 msk
färskpressad citronjuice
1 dl
färskriven pepparrot
1 dl
hackad persilja
2 krm
salt
2 krm
peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäsen, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäsen, byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche och smaksatt med lite fransk senap och dragon.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Per-eric

2012-06-15

Har lagat detta förut ett par gånger. Blir väldigt gott. När jag ser receptet blir jag dock lite förbryllad. Smak av di-senap?? Fanns inte med i receptet. Men jag kan lova att den gör sitt till (i liten mängd). Ska finnas på bordet till midsommar i år igen.

Testa liknande recept